Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Mega «σόκαρε» το Μαξίμου και πρότεινε τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη – Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση, «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ

Το Mega «σόκαρε» το Μαξίμου και πρότεινε τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη – Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση, «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Πόπης Τσαπανίδου απάντησε θετικά στην πρόταση του Mega - Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Επιστολές προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έστειλε το Mega για τη διεξαγωγή στην τηλεοπτική του συχνότητα ενός debate μεταξύ των δύο.
Την επιστολή για το debate υπογράφει ο διευθυντής ενημέρωσης του Mega Σταμάτης Μαλέλης και εστάλη στα γραφεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.
Με την επιστολή του το Mega ενημερώνει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την πρότασή του εξηγώντας ότι προτίθεται να φιλοξενήσει την τηλεμαχία των δύο σε ώρα και ημερομηνία που θα επιλεγεί εφόσον βέβαια ανταποκριθούν αμφότεροι θετικά.
Ο τηλεοπτικός σταθμός στην πρόσκλησή του επικαλείται την αδυναμία του να μεταδώσει ολόκληρο το debate των πολιτικών αρχηγών στις 10/5, καθώς την ίδια μέρα και ώρα, έχει προγραμματίσει την κάλυψη διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα για το Champions League. 
Πρόκειται για μία κίνηση, που προκάλεσε έντονη αμηχανία στο Μαξίμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο να μην απαντά επί της ουσίας στην πρόσκληση αλλά να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για απομόνωση.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για φόβο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Mega

Το Mega το μεγαλύτερο ενημερωτικό κανάλι της χώρας καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοιχτό διάλογο – ντιμπέιτ – στο κεντρικό στούντιο του σταθμού μας.
Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Τσίπρα θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου.
Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος.
mega_b.JPG

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε θετικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Πόπης Τσαπανίδου απάντησε θετικά στην πρόταση του Mega και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού σε ανοιχτό διάλογο debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο, σε ντιμπέιτ, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί, τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου, για να γίνει αυτός ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σκέρτσος: Δυσανεξία ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς

«Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει.
Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει.
Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, 'Ακης Σκέρτσος απαντώντας σε δήλωση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια

Για φυγομαχία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου με αφορμή την άρνησή του να συμμετάσχει στο debate.
«Πολλά λόγια κύριε Σκέρτσο για να πείτε απλά ότι για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια από την αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα», δήλωσε η κ. Τσαπανίδου σχολιάζοντας την αρνητική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν φοβάται μόνο εμένα, φοβάται και τους δημοσιογράφους που δεν του δίνουν τις ερωτήσεις

Στο θέμα του debate, που πρότεινε το Mega με τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πρέβεζα.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προσωπική τηλεοπτική αντιπαράθεση.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Λίγο πριν φθάσω στην Πρέβεζα με ενημέρωσε η Πόπη Τσαπανίδου ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega μας κάλεσε να πάμε σε ένα debate για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις θέσεις των δύο κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά». 'Ανοιξε διάλογο με τους συγκεντρωμένους ρωτώντας: «Τι λέτε να πάω;» για να εισπράξει την απάντηση δια βοής «ναι».
Συνέχισε ρωτώντας: «Τι νομίζετε ο κ. Μητσοτάκης θα έλθει;», για να εισπράξει την απάντηση «όχι». Ακολούθως απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Όποιος φοβάται και δεν έχει επιχειρήματα δεν μπορεί αν διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού. Κύριε Μητσοτάκη έρχεται η ώρα της κρίσης. Σας καλώ να έλθετε σε μία προσωπική συζήτηση ενώπιος ενωπίω.
Γιατί αρνείστε, τι έχετε να φοβηθείτε, εσείς δεν είστε που καλπάζετε προς τη νίκη;
Δεν θα δοξαστείτε κρυπτόμενος. Κανείς στον τόπο αυτό δεν δοξάστηκε κρυπτόμενος.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται όχι μόνο εμένα αλλά και σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη με δημοσιογράφους που δεν του δίνουν τις ερωτήσεις δεν πηγαίνει, φοβάται.
Ας είναι, ας κάνει ότι νομίζει, εγώ θα τον περιμένω εκεί και ας μην έλθει. Σίγουρα όμως θα έλθει στο ραντεβού τις 21 του Μάη και εκεί δεν ψηφίζουν τα παπαγαλάκια, δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι, ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες και εκεί θα δούμε την απάντηση του ελληνικού λαού».

Τι έγινε στη Διακομματική

Νωρίτερα απερρίφθη από τη Διακομματική Επιτροπή η πρόταση που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι, που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών να αντικατασταθεί η έκτη ενότητα -που προβλέπει ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών- με μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.
Η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αποφάσισε την προσθήκη μιας νέας ενότητας που αφορά στη Νέα Γενιά.
Το debate θα μεταδοθεί  την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00 από την ΕΡΤ.
Ακόμη, δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη σειρά βάσει της οποίας θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά ενότητα.
Σύμφωνα με τους όρους της τηλεμαχίας, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια ενάμισι λεπτό.
Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).
Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης