Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ότι προλάβει...: Σάλος με νέα απόφαση Γκάγκα για την προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών στα νοσοκομεία

Ότι προλάβει...: Σάλος με νέα απόφαση Γκάγκα για την προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών στα νοσοκομεία
Η απόφαση, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά επείγουσα», δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», μόλις μία ημέρα μετά την απόσυρση της εγκυκλίου για τις εφημερίες στα νοσοκομεία και πριν ακόμα προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος
Σχετικά Άρθρα
Αντιδράσεις προκαλεί νέα απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα (4/5) για την προκήρυξη θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει πάγια εγκύκλιο αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών.
Η απόφαση, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά επείγουσα», δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», μόλις μία ημέρα μετά την απόσυρση της εγκυκλίου για τις εφημερίες στα νοσοκομεία και πριν ακόμα προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος. Ειδικότερα πρόκειται για προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε νοσοκομεία της χώρας, με προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαΐου.
Το Μέτωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών κάνει λόγο για «ρουσφετολογικό κρεσέντο που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά», προσθέτοντας ότι «πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών».
Παράλληλα, καλεί την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να αποσύρει πάραυτα την «παράνομη» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- προκήρυξη και να «πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ».
«Εάν δεν το πράξει η ίδια οφείλει να το πράξει για λογαριασμό της η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, ώστε να διαφυλάξει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Καλούμε ομοίως τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου να λάβουν θέση για την προκλητική ενέργεια του υπουργείου Υγείας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο που διέπει τη Δημόσια Διοίκηση «κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης κατά το αρ.37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε με-ταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης