Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος με τις εικόνες Μητσοτάκη από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος - Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά η ΝΔ

Σάλος με τις εικόνες Μητσοτάκη από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος - Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά η ΝΔ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι ως πρωθυπουργός μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων
Σχετικά Άρθρα
Σάλος έχει προκληθεί με τις εικόνες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας.
Όλα άρχισαν με το βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου παρουσιάζει την προεκλογική εκστρατεία πίσω από τις κάμερες. Σε μία από τις σκηνές ο πρωθυπουργός διακρίνεται να είναι με τα πόδια ψηλά στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από χρήστες των social media. Κυρίως γιατί η συγκεκριμένη στάση υποδηλώνει μια άνεση που από πολλούς εκλήφθηκε ως προκλητική από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, χρήστες των social media συγκρίνουν τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια αντίστοιχη φωτογραφία του Robert Nixon, του Αμερικανού προέδρου που έγινε ο πρώτος που παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου Watergate.
Mitsotakis-600x290.jpg
Ωστόσο, αντιδράσεις προκλήθηκαν και από το γεγονός ότι το κρατικό αεροσκάφος χρησιμοποιείται για τις προεκλογικές περιοδείες του πρωθυπουργού. Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά.



ΣΥΡΙΖΑ: Το λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες

«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες», τονίζει σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.
«Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες», σημειώνει, σχολιάζοντας ότι «ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα τού ανήκει, και αυτό δεν κρύβεται».
«Στις 21 Μαΐου λέμε "Ως εδώ" στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία», καταλήγει.

Η αντίδραση της ΝΔ…

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος ερωτηθείς σχετικά το μεσημέρι της Πέμπτης για την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν το έχει χρησιμοποιήσει (σ.σ. το πρωθυπουργικό αεροσκάφος), αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου και κάποιες ημέρες αργότερα μέχρι να υπάρξει διάλυση της Βουλής, οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων».

…και η απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ

«Ενώ οι φωτογραφίες του κρατικού αεροσκάφους από την περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, ο κ. Σκέρτσος είπε πως δήθεν δεν γνωρίζει αν ισχύει.
Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σκέρτσος; Βέβαια στη συνέχεια είπε με κυνισμό ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μέχρι τις 21 Μαΐου και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Σαν να του ανήκει η χώρα!
Ευτυχώς από τις 22 Μαΐου και μετά δε θα μπορεί πια να κάνει ότι θέλει» ανταπάντησε η κ. Τσαπανίδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης