Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία και μνημόνια - Κάναμε βήματα μπροστά από το 2019

Σκέρτσος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία και μνημόνια - Κάναμε βήματα μπροστά από το 2019
"Προσπαθούν να επαναφέρουν στο πλαίσιο της ψήφου και του συστήματος της απλής αναλογικής μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γ. Βαρουφάκη. Εμείς απλώς περιγράφουμε τι θα σημαίνει μία τέτοια συνεργασία: δεν θα δούμε ούτε με το κιάλι την επενδυτική βαθμίδα και η οικονομία μας θα τεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας και μνημονίων" τόνισε ο Α. Σκέρτσος
«Τρεις εβδομάδες πλέον μας χωρίζουν από την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου που θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία για να κάνουμε όλοι μαζί συλλογικά και ατομικά άλματα προς τα μπρος, χωρίς να μένει κανείς πίσω. Διότι η χώρα μας δεν μπορεί να γυρίσει ξανά πίσω, ούτε να μείνει στάσιμη εξαιτίας ενός μέρους του πολιτικού συστήματος που δεν μπορεί να συνεννοηθεί -ούτε στα στοιχειώδη- με άλλες δυνάμεις, αποστρέφεται την πραγματική πρόοδο και δεν διαθέτει καμία πρόταση για το μέλλον», τόνισε ο  υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «όσο πιο ισχυρό και ξεκάθαρο είναι το μήνυμά της επικείμενης κάλπης της 21ης Μαΐου, τόσο πιο κοντά θα μας φέρει στην ασφάλεια, τη σιγουριά και στην πρόοδο, ακυρώνοντας την παγίδα της απλής αναλογικής και το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας από τις πολλές εκδοχές της που ακούμε καθημερινά».
Όπως είπε, «η χώρα μας δεν πρέπει να μπει ξανά σε μια πολιτική περιδίνηση που θα την απομακρύνει εκ νέου από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως συνέβη την περίοδο 2015-2019. Μείναμε στην Ευρώπη τότε, χάρη στη φιλελεύθερη παράταξη, κάναμε βήματα μπροστά από το 2019 έως σήμερα παρά τις κρίσεις, και πρέπει πλέον να γίνουμε Ευρώπη σε όλους τους τομείς με αυτούς που ξέρουν, που θέλουν και μπορούν».
Ο ίδιος έκανε λόγο για άλματα βήματα σε όλους τους τομείς , υπογραμμίζοντας πως «το πρόγραμμα μας χαρακτηρίζεται από μια λέξη: Τη φιλοδοξία η Ελλάδα να γίνει καλύτερη και να ανήκει στους καλύτερους», «παραγωγική, κοινωνική, πράσινη και ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή».
Τόνισε πως «αυτό είναι το όραμα μας για την Ελλάδα, αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Αυτό διακυβεύεται στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Το αν θα αφήσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος οριστικά πίσω μας για να πορευτούμε με αισιοδοξία, εθνική αυτογνωσία, πίστη στις δυνάμεις μας, αλλά και αυτοκριτική όπου χρειάζεται -με γενναία δράση διόρθωσης -για όσα δεν γίνονται σωστά και πρέπει να διορθωθούν».

Για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Αποκάλεσε «ξαναζεσταμένη και αποτυχημένη» τη συνταγή ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ανέφερε, «απέναντι στη δική μας οραματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική και πλήρως κοστολογημένη πρόταση -θυμίζω ότι το Σάββατο κατατέθηκε στην Κομισιόν το εθνικό σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης- που συμπεριλαμβάνει όλους αυτούς τους προγραμματικούς στόχους και τα μέτρα πολιτικής που τους επιτυγχάνουν- υπάρχει μια συνταγή ξαναζεσταμένη που είναι και δοκιμασμένη και αποτυχημένη.
Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύθηκε κακήν κακώς την περασμένη Παρασκευή, όπως και στην προεκλογική καμπάνια του, βλέπουμε ιδέες, ύφος, πρόσωπα, βγαλμένα από το συρτάρι του 2015. Αναφέρονται σε μια Ελλάδα του παρελθόντος σαν να μην μεσολάβησαν 8 χρόνια από τότε, σαν να μην έχει γίνει ούτε ένα βήμα μπρος από τότε. Το μαύρο όμως του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Το μαύρο αξίζει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο έχει αυτές τις ιδέες».
Υπογράμμισε ότι οι μόνοι που είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι είναι ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του, χωρίς καμία βελτίωση, αυτοκριτική, μεταμέλεια, που δεν αναγνωρίζουν κανένα λάθος λόγω της ακλόνητης ηθικής υπεροχής που τους χαρακτηρίζει, του δήθεν αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος που υποτιμά βαθιά πρώτα και κύρια τους ίδιους τους πολίτες, τη σκέψη και τα συναισθήματα τους.
«Μας λένε ότι αν χάσουν δεν θα φταίνε οι ίδιοι, αλλά οι πολίτες διότι «παραπλανήθηκαν ως αφελείς από κάποια προπαγάνδα». Πρακτικά μας λένε ότι οι ίδιοι δεν κάνουν λάθος ποτέ. Λάθη κάνουν μόνο οι άλλοι. Άρα οι ίδιοι δεν πρόκειται και να διορθωθούν ποτέ , αφού είναι αλάνθαστοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Μας λένε και μας υπόσχονται ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που είναι 8πλάσιας αξίας , από το πρώτο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που ποτέ δεν εφάρμοσαν. Και φυσικά όπως εκείνο, έτσι κι αυτό, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και τα μνημόνια. 83 δις ευρώ το κοστολόγησε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους έναντι 12 δισ ευρώ του 2015».
Μας λένε ότι είναι υπέρμαχοι της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, κατά του φασισμού και του ναζισμού. Θα έλεγα να πάνε να ρωτήσουν τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει να δει τον Κασιδιάρη ξανά στη Βουλή δια αντιπροσώπων. Και μετά να μας εξηγήσουν γιατί δεν ψήφισαν τις μόνες διατάξεις που μπορούν να κρατήσουν εκτός Βουλής μια εγκληματική οργάνωση και γιατί δεν κατέθεσαν ούτε ένα υπόμνημα στον Άρειο Πάγο», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.
«Χθες βράδυ πάντως μάθαμε και την πρώτη δημόσια ομολογημένη προγραμματική τους σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βαρουφάκη που είπε ότι δεν θέλει το κόμμα Κασιδιάρη εκτός Βουλής, ούτε συμφωνεί με τις διατάξεις της Κυβέρνησης. Ψαρεύουν στα θολά νερά των ψηφοφόρων του κόμματος Κασιδιάρη, χωρίς να αναλαμβάνουν μια υπεύθυνη έντιμη και γενναία θέση αρχής για το αν οι εχθροί της δημοκρατίας και οι εγκληματικές οργανώσεις μπορούν να βρίσκονται στη Βουλή», τόνισε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όχι άλλη τοξικότητα

«Όλα αυτά είναι ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μια δημοκρατική, ηθική, εθνική, αλλά και δημοσιονομική εξαίρεση. Μια χαλαρή ψήφος στην κάλπη της 21ης Μαΐου μπορεί να μας πάει πίσω ολοταχώς σε μια εποχή και ένα περιβάλλον τοξικότητας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Οι πολίτες θέλουν και δικαιούνται υγιή κανονικότητα και αισιοδοξία. Όχι άλλη τοξικότητα και πολιτικούς αναχρονισμούς του περασμένου αιώνα», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.
Αφού ανέφερε ότι «όλες στην πραγματικότητα είναι συνταγές ακυβερνησίας και παραλυσίας, με τα οικονομικά προγράμματα των εν δυνάμει εταίρων να οδηγούν είτε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, χρεοκοπία και νέα εποπτεία όπως του ΣΥΡΙΖΑ, είτε σε έξοδο από το ευρώ, όπως το σχέδιο «Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη», τόνισε στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχονται με καθαρό πρόταγμα: Μια Ελλάδα με περισσότερη συμμετοχή, ισότητα και ευκαιρίες για κοινωνική άνοδο και κινητικότητα.

Για την υγεία

Υπενθύμισε ότι το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σε ειδική θεματική εκδήλωση το πρόγραμμα για την υγεία την επόμενη 4ετία, σημείωσε πως «κορωνο-λαίλαπα κατέδειξε όλα τα δομικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και επέδειξε slides με τα σχετικά στοιχεία.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στο όραμα της κυβέρνησης για τον τομέα της υγείας την επόμενη τετραετία, λέγοντας ότι «το όραμα μας -που θα αναπτύξει αναλυτικά σε λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση -είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να βρίσκεται μεταξύ των χωρών με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, αλλά ταυτόχρονα να αυξηθεί η αναλογία των ανθρώπων που είναι υγιείς σε όλα τα στάδια της ζωής τους, να υιοθετηθούν ενιαία πρωτόκολλα διοίκησης συστημάτων υγείας και χρόνιων παθήσεων, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και οι απολαβές για το ανθρώπινο δυναμικό του Δημόσιου συστήματος Υγείας, να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι από τα χρήματα των φορολογουμένων, να μειωθούν τα χρήματα που δίνουν οι πολίτες από τον οικογενειακό προϋπολογισμό .
Μια σκληρή μάχη που έχει ξεκινήσει και ασφαλώς χρειάζεται να δίνεται κάθε μέρα και θα την συνεχίσουμε αποφασιστικά».

Τρομακτικό σενάριο βγαλμένο από το 2015 η προσπάθεια να επαναφέρουν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Βαρουφάκη

«Αυτό που βλέπουμε είναι ένα τρομακτικό σενάριο βγαλμένο από το 2015. Προσπαθούν να επαναφέρουν στο πλαίσιο της ψήφου και του συστήματος της απλής αναλογικής μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Εμείς απλώς περιγράφουμε τι θα σημαίνει μία τέτοια συνεργασία: δεν θα δούμε ούτε με το κιάλι την επενδυτική βαθμίδα και η οικονομία μας θα τεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας και μνημονίων. Δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος», τόνισε ο κ. Σκέρτσος απαντώντας σε ερωτήσεις.

Για ΟΟΣΑ

Σχετικά με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για την Ελληνική Οικονομία, ανέφερε με αρκετή δόση ειρωνείας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία έχει αγαπήσει πολύ τον ΟΟΣΑ και τον έχει κάνει σημαία ευκαιρίας».
Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αμφισβητεί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, λέγοντας πως «παρουσιάζει μεθοδολογικά προβλήματα, η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε το Νοέμβριο του 2022 και βασίζεται σε εκτιμήσεις και όχι πραγματικά δεδομένα, όπως οι αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα, που έχουν μεσολαβήσει έκτοτε, οι αυξήσεις στον πληθωρισμό έχουν υπερκαλυφθεί από τις αυξήσεις στα εισοδήματα».
Τέλος, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο OPEN, επέμεινε πως δεν πρόκειται να μπει σε συζήτηση για τα ποσοστά των κομμάτων το βράδυ των εκλογών και τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και την κρίση του ελληνικού λαού.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Τέλος, για το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη, γνωστοποίησε ότι αύριο, Τετάρτη 3/5, θα περιοδεύσει σε γειτονιές του Πειραιά και θα παραστεί σε εκδήλωση της Περιφέρειας, ενώ την Πέμπτη 4/5 θα μεταβεί στην Κεφαλονιά και το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης