Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Κασιδιάρη

Δημοσκόπηση Interview: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Κασιδιάρη
Για πρώτη φορά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, με ποσοστό 3% (από 2%) φαίνεται ότι οριακά μπαίνει στη Βουλή και ακολουθεί η Εθνική Δημιουργία με 1,9% (από 1,7%)
Στο 6,3% διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της POLITIC. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η διαφορά ήταν στο 5% και το Φεβρουάριο στο 6,7%.
Αξιοσημείωτο εύρημα της έρευνας είναι ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (αναποφάσιστοι, δεν ξέρω/ δεν απαντώ), συρρικνώνεται στο 8,7%, από το 15,3% το Μάρτιο, και επιστρέφει ενισχύoντας κυρίως το πρώτο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 32,3% (από το 31,2% της δημοσκόπησης του Απριλίου) έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (από 26,2%). Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 9,8% (από 9,2%), το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,3% (από 6,7%), η Ελληνική Λύση στο 3,8% (από 4%), ενώ το ΜέΡΑ25 είναι σταθερό στο 4%. Για πρώτη φορά το κόμμα του Κασιδιάρη, οι Έλληνες για την Πατρίδα, με ποσοστό 3% (από 2%) φαίνεται ότι οριακά μπαίνει στη Βουλή και ακολουθεί η Εθνική Δημιουργία με 1,9% (από 1,7%).
Το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώνεται στο 8,7% από το 10,5% της δημοσκόπησης του προηγούμενου μήνα.
Dimosko.png
Εφικτή η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές

Στην περίπτωση των επαναληπτικών εκλογών, εξαιτίας αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος, το δημοσκοπικό προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος «ανεβαίνει» στις εφτά μονάδες.
Ειδικότερα, η ΝΔ στις επαναληπτικές κάλπες είναι στο 35,2 (από το 32,3% της πρώτης Κυριακής) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 28,1% (από το 26%). Δεδομένου ότι τη δεύτερη Κυριακή προβλέπεται κλιμακωτό bonus υπέρ του πρώτου κόμματος όταν αυτό ξεπερνάει πανελλαδικά το 25% (ο πήχης της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα τοποθετείται κοντά στο 37%, εφόσον η σύνθεση της νέας Βουλής είναι πεντακομματική, και στο 38% σε περίπτωση εξακομματικής Βουλής), και το πλειοψηφικό ποσοστό των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου συσπειρώνεται στο πρώτο κόμμα, η ΝΔ μπορεί να φτάσει στο 38% και να πετύχει την αυτοδυναμία.
Dimosko1.png
«Αρνητικά» κρίνει πάνω από ένας στους δύο τη θητεία της κυβέρνησης

Στην εκπνοή της τετραετούς θητείας της ΝΔ, το 54% βάζει αρνητικό πρόσημο στο έργο της και το 44% θετικό.
Ωστόσο, όσον αφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ισχυρό προβάδισμα (44%), κάτι που δεν απώλεσε σε καμία από τις προηγούμενες μετρήσεις, έναντι του Αλέξη Τσίπρα (30%).
Dimosko2.png
Dimosko3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης