Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βιέννη ο Δένδιας - Συνάντηση με Αυστριακό ΥΠΕΞ, τι θα συζητηθεί

Στη Βιέννη ο Δένδιας - Συνάντηση με Αυστριακό ΥΠΕΞ, τι θα συζητηθεί
Στην Αυστρία ο Ν. Δένδιας
Συνάντηση με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Alexander Schallenberg, αλλά και τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Rafael Mariano Grossi, θα έχει σήμερα, Τρίτη 2/5, στη Βιέννη ο Ν. Δένδιας.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, αρχικά θα έχει συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογο του, Alexander Schallenberg.
Οι δυο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών.
Oι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, στον συντονισμό εντός ΕΕ και στους κόλπους διεθνών οργανισμών, στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, καθώς και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.
Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών θα έxει συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) , Rafael Mariano Grossi.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αυστρία. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης