Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αυστρία την Τρίτη 2/5 ο Δένδιας – Οι συναντήσεις στη Βιέννη με στόχο την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων

Στην Αυστρία την Τρίτη 2/5 ο Δένδιας – Οι συναντήσεις στη Βιέννη με στόχο την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων
Ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Rafael Mariano Grossi
Στην Αυστρία μεταβαίνει την Τρίτη 2/5 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Alexander Schallenberg.
Ειδικότερα, στη Βιέννη ο κ. Δένδιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών.
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, στον συντονισμό εντός ΕΕ και στους κόλπους διεθνών οργανισμών, στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, καθώς και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.
Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Rafael Mariano Grossi.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Αυστρία. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης