Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σημαντική παρέμβαση από «Έλληνες»: Ζητούν να κριθούν ως αντισυνταγματικές οι τροπολογίες για τις εκλογές

Σημαντική παρέμβαση από «Έλληνες»:  Ζητούν να κριθούν ως αντισυνταγματικές οι τροπολογίες για τις εκλογές
Aντισυνταγματικές πολλαπλώς οι τροποποιήσεις στο άρθρο 32 του ΠΔ 26/2012 και εξ αυτού του λόγου υπάρχει αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον 'Αρειο Πάγο, επισημαίνουν οι Έλληνες
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Θέμα αντισυνταγματικότητας των τελευταίων τροπολογιών έθεσε στον Άρειο Πάγιο η Βάσω Πανταζή δικηγόρος του υποψηφίου του Εθνικού Κόμματος Έλληνες Ηλία Κασιδιάρη.
Παράλληλα ζητεί να σταλεί προδικαστικό ερώτημα στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Ειδικότερα, η κ. Πανταζή κατέθεσε στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υπόμνημα με το οποίο υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικές πολλαπλώς οι τροποποιήσεις στο άρθρο 32 του ΠΔ 26/2012 και εξ αυτού του λόγου υπάρχει αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον 'Αρειο Πάγο.
Ακόμη, ζητεί η δικηγόρος να σταλεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της κυρίας Πανατζή έχει ως εξής: «Χθες αργά το βράδυ, το δικηγορικό μας γραφείο, υπέβαλε ενώπιον του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου υπόμνημα για την υποβοήθηση της κρίσης του, σχετικά με την ανακήρυξη του συνδυασμού υποψηφίων του Εθνικού Κόμματος Έλληνες στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου.
Στο υπόμνημα μας στοιχειοθετείται η αντισυνταγματικότητα της πολλαπλώς τροποποιημένης διάταξης του άρθρου 32 του ΠΔ 26/2012 και η εξ αυτού του λόγου αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον 'Αρειο Πάγο.
Έχουμε την πεποίθηση ότι το υπόμνημα μας αυτό θα βοηθήσει τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μας σε δίκαιη κρίση που δεν θα παραβιάζει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, το τεκμήριο αθωότητας, την ελεύθερη έκφραση του εκλογικού σώματος και τις δεσμεύσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες της χώρας μας. Επί τη βάσει του τελευταίου, ζητήσαμε την αποστολή προδικαστικού ή οιονεί προδικαστικού ερωτήματος προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς αυθεντική ερμηνεία της αντίθεσης της διάταξης με υπερνομοθετικές προβλέψεις, πριν την εφαρμογή της διάταξης και όχι μετά από αυτή».

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης τριών μελών του Α1

Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει το «Εθνικό Κόμμα - Έλληνες» σε βάρος τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Το Τμήμα αυτό του Αρείου Πάγου είναι επιφορτισμένο να εξετάσει τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το «Εθνικό Κόμμα - Έλληνες» υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης των τριών αρεοπαγιτών, επικαλούμενο δημοσιεύματα, τα οποία ανέγραφαν ότι οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προδιάσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουν το απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα του.
Τώρα, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχωράει τη διαδικασία για την ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών των κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023.
Η ανακήρυξη των κομμάτων αναμένεται το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, 2 Μαΐου 2023.

Υπόνοιες για μη αμερόληπτη κρίση

Η  Βάσω Πανταζή δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη σε δήλωσή της είχε αναφέρει:


«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστές για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού Κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές.
Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τις ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση.
Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δεν θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους.
Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικότερα. Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές.
Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι’ αυτές τις τρεις δικαστές αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς για να θωρακίσουμε θεσμικά απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο Τμήμα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα, καθ’ ότι, ούσες πρωταγωνίστριες αρνητικών δημοσιευμάτων, η δε τρίτη εξ αυτών, ούσα εφέτης ανακρίτρια είχε λάβει απόφαση γι αυτόν και τον είχε προφυλακίσει, ενώ αθωώθηκε αμετάκλητα για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας.
Ζητούμε να απέχουν από μόνες τους, διαφορετικά ζητούμε να εξαιρεθούν από τον 'Αρειο Πάγο».

Κασιδιάρης: Ο Μητσοτάκης ηθικός αυτουργός σε απόπειρα κατάλυσης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος

Αντισυνταγματικές χαρακτηρίζει ο υποψήφιος με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», Ηλίας Κασιδιάρης τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του πολιτικού σχηματισμού από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Μέσω Twitter επισημαίνει ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης υπογράφει το σαθρό υπόμνημα της ΝΔ και απαιτεί από τον Άρειο Πάγο να παραβιάσει τα άρθρα 20, 29 και 51 του Συντάγματος.
«Η πράξη του αυτή συνιστά ηθική αυτουργία σε απόπειρα κατάλυσης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και στρέφεται ενάντια στην Πατρίδα και στον Ελληνικό Λαό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση Κασιδιάρη

Κατατέθηκαν οι πλήρεις συνδυασμοί του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ με εκατοντάδες υποψηφίους σε όλη την επικράτεια. Πανικός σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που σύμφωνα με την απόφαση του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων για την Siemens λειτουργούν συστηματικά και διαχρονικά ως πλυντήρια μαύρου χρήματος και ως εγκληματικές οργανώσεις νομιμοποίησης εσόδων από έκνομες δραστηριότητες.

Αποτελεί πρόκληση η κατάθεση αστείων και νομικά αβάσιμων υπομνημάτων (από αυτούς που χρωστάνε πάνω από εννιακόσια εκατομμύρια ευρώ και που θα έπρεπε να έχουν ήδη αποκλειστεί από τις εκλογές) εις βάρος του πιο έντιμου και καθαρού κόμματος της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης υπογράφει το σαθρό υπόμνημα της ΝΔ και απαιτεί από τον Άρειο Πάγο να παραβιάσει τα άρθρα 20, 29 και 51 του Συντάγματος. Η πράξη του αυτή συνιστά ηθική αυτουργία σε απόπειρα κατάλυσης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και στρέφεται ενάντια στην Πατρίδα και στον Ελληνικό Λαό.

Με τρεις αιτήσεις εξαίρεσης απαντήσαμε άμεσα στο κυβερνητικό πραξικόπημα που έχει σκοπό τον παράνομο αποκλεισμό μας από τις εκλογές.

Η πρώτη αφορά τη δικαστικό Κλάπα που με προφυλάκισε παράνομα το 2014 με την άθλια αιτιολογία της νόμιμης κατοχής ενός κυνηγετικού όπλου με άδεια. Έμεινα στη φυλακή για έναν ολόκληρο χρόνο και εν τέλει αθωώθηκα αμετάκλητα, γεγονός που τεκμηριώνει τη μεροληψία της συγκεκριμένης εις βάρος μου. Οι άλλες δύο αιτήσεις εξαίρεσης αφορούν τη δικαστικό Υφαντή και τη νέα πρόεδρο του Α1 τμήματος Κιουπτσίδου, που κατέλαβε τη θέση του Χρήστου Τζανερίκου μετά την απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γεραπετρίτη και την καρατόμησή του με τον πρόσφατο εκτρωματικό νόμο.

Για τη σύνταξη του νόμου αυτού συνωμότησε - σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν ποτέ - η τριάδα Κλάπα, Υφαντή, Κιουπτσίδου σε μυστική συνάντηση στου Παπάγου. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ανώτατες ιεραρχικά θέσεις σε όσους συνδράμουν στον παράνομο αποκλεισμό μας από τις εκλογές. Οι μεθοδεύσεις και οι συνωμοσίες τους δεν θα περάσουν. Ο ανένδοτος αγώνας για την υπεράσπιση του Συντάγματος και των ελεύθερων εκλογών θα φτάσει μέχρι το τέλος. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης