Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σημαντική εξέλιξη: Οι «Έλληνες» ζητούν την εξαίρεση τριών αρεοπαγιτών του Α1 που εξετάζει τη νομιμότητα των κομμάτων

Σημαντική εξέλιξη: Οι «Έλληνες» ζητούν την εξαίρεση τριών αρεοπαγιτών του Α1 που εξετάζει τη νομιμότητα των κομμάτων
Ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά την αποχή τριών αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει την τύχη του πολιτικού σχηματισμού «Έλληνες»
Σχετικά Άρθρα
Το «Εθνικό Κόμμα - Έλληνες» κατέθεσε στον 'Αρειο Πάγο αίτηση εξαίρεσης τριών αρεοπαγιτών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που εξετάζει τη νομιμότητα των κομμάτων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά την αποχή τριών αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει την τύχη του κόμματος «Έλληνες».
Στην αίτηση εξαίρεσης επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προ διάσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το επίμαχο κόμμα.
Η αίτηση θα εξεταστεί από τον 'Αρειο Πάγο.
Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση.
Σε αυτή την περίπτωση τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα ξεκινήσει η μαραθώνια όπως προβλέπεται διάσκεψη των δικαστών ώστε μέχρι το βράδυ της Τρίτης (3/5) που λήγει προθεσμία να ανακοινώσουν την κρίσιμη απόφαση τους.

Υπόνοιες για μη αμερόληπτη κρίση

Παράλληλα, η Βάσω Πανταζή δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη σε δήλωσή της αναφέρει:
«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστές για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού Κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές.
Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τις ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση.
Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δεν θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους.
Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικότερα. Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές.
Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι’ αυτές τις τρεις δικαστές αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς για να θωρακίσουμε θεσμικά απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο Τμήμα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα, καθ’ ότι, ούσες πρωταγωνίστριες αρνητικών δημοσιευμάτων, η δε τρίτη εξ αυτών, ούσα εφέτης ανακρίτρια είχε λάβει απόφαση γι αυτόν και τον είχε προφυλακίσει, ενώ αθωώθηκε αμετάκλητα για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας.
Ζητούμε να απέχουν από μόνες τους, διαφορετικά ζητούμε να εξαιρεθούν από τον 'Αρειο  Πάγο».

Ο μυστικός δείπνος των δικαστών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου πριν από τις παρεμβάσεις του Μαξίμου μία ομάδα ανώτατων δικαστικών φέρεται να συναντήθηκε και να δείπνησε μυστικά προετοιμάζοντας τα κυβερνητικά βήματα που οδήγησαν στην κατάθεση της τρίτης κατά σειρά ρύθμισης για εκλογικό μπλόκο στους Έλληνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα αυτή, που έχει βλέψεις για την επόμενη μέρα στην περίπτωση που η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, φέρεται να γνώριζε τα προσκόμματα που θα αντιμετώπιζε για λόγους νομιμότητας η διάταξη που «πέρασε» τον Φεβρουάριο με τις ψήφους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ διατυπώνοντας την πρόταση η απόφαση για τη συμμετοχή του εθνικού κόμματος να ληφθεί από την ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος και όχι από το πενταμελές τμήμα αυτό καθαυτό με σκοπό να αφαιρεθεί από τον Τζανερίκο η δυνατότητα ορισμού της σύνθεσης του Α1 Τμήματος.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι τρεις δικαστικοί του Αρείου Πάγου που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και η Ασημίνα Υφαντή, οι οποίες είχαν αναλάβει σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής αλλά και των τηλεοπτικών αδειών.
Αφού η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα μέσα πειθαναγκασμού του ανώτατου δικαστή και αφού είχε γίνει γνωστό πως έρχεται νέα ρύθμιση, προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε δράση επικοινωνώντας ο ίδιος με τον Χρήστο Τζανερίκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην επικοινωνία τους κράτησε πολιτική «μαστιγίου και καρότου» δηλώνοντας από τη μία πως αν ο δικαστής δεν συμμορφωθεί θα αλλάξει τον νόμο και από την άλλη πως αν δηλώσει πως δεσμεύεται να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική θα τον ανταμείψει με θέση στον κρατικό μηχανισμό. Ωστόσο και πάλι ο Χρήστος Τζανερίκος δεν πείστηκε και η επικοινωνία των δύο πλευρών έκλεισε με κακό τρόπο!

Υπόμνημα της ΝΔ για τους Έλληνες

Νωρίτερα η ΝΔ κατέθεσε το Σάββατο (29/4/2023) υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις ερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.
Το υπόμνημα, το οποίο είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, συνοδεύεται από «υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό» που κατά τη ΝΔ αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.
Πρόκειται για μία ακόμη ωμή και ανήκουστη παρέμβαση που προσομοιάζει με... αστυνομική έρευνα στο καταστατικό άλλων πολιτικών σχηματισμών.
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος.
Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της.
Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Προαναγγελία Γεραπετρίτη

«Η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα στον 'Αρειο Πάγο στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το εθνικό κόμμα Έλληνες δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εθνικές εκλογές» δήλωσε 24 ώρες πριν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση η οποία θα μπορέσει να εισέλθει στην Βουλή.
Είναι όχι μόνο ένα δημοκρατικό αίτημα αλλά νομίζω ότι είναι και μια ύψιστη απόδοση τιμής προς την ίδια την Δημοκρατία, που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε.
Για τον λόγο αυτό, προφανώς η ΝΔ που ήταν και η επισπεύδουσα πολιτική δύναμη των σχετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν από την Βουλή, θα καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη να μην ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εκλογές», δήλωσε με έκδηλη αγωνία για τις επερχόμενες εκλογές ο υπουργός Επικρατείας.
Ερωτηθείς «εάν η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα μόνο για το κόμμα Έλληνες ή και για άλλα όπως του κ. Νίκου Νικολόπουλου» ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «προς ώρας, ναι, μόνο για του κ. Κασιδιάρη» καθώς «είναι αυτό που είναι προφανές ότι υπάρχει η διασύνδεση με καταδίκη στελέχους του για εγκληματική οργάνωση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης