Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδημοκρατικός κατήφορος και εκλογικός πανικός - Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα κατά του κόμματος «Έλληνες» στον Άρειο Πάγο

Αντιδημοκρατικός κατήφορος και εκλογικός πανικός - Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα κατά του κόμματος «Έλληνες» στον Άρειο Πάγο
Ενορχηστρωμένο σχέδιο για να υπερβούν τα κόμματα εκτός Βουλής το 8%
Σχετικά Άρθρα
Η ΝΔ συνεχίζοντας τον πρωτοφανή αντιδημοκρατικό της κατήφορο και μετά τις αντισυνταγματικές τροπολογίες αλλά και τα άλλα νομικά και πολιτικά μαγειρέματα κατέθεσε το Σάββατο (29/4/2023) υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις ερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.
Το υπόμνημα, το οποίο είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, συνοδεύεται από «υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό» που κατά τη ΝΔ αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.
Πρόκειται για μία ακόμη ωμή και ανήκουστη παρέμβαση που προσομοιάζει με... αστυνομική έρευνα στο καταστατικό άλλων πολιτικών σχηματισμών.
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος.
Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της.
Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Προαναγγελία Γεραπετρίτη

«Η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα στον 'Αρειο Πάγο στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το εθνικό κόμμα Έλληνες δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εθνικές εκλογές» δήλωσε 24 ώρες πριν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση η οποία θα μπορέσει να εισέλθει στην Βουλή.
Είναι όχι μόνο ένα δημοκρατικό αίτημα αλλά νομίζω ότι είναι και μια ύψιστη απόδοση τιμής προς την ίδια την Δημοκρατία, που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε.
Για τον λόγο αυτό, προφανώς η ΝΔ που ήταν και η επισπεύδουσα πολιτική δύναμη των σχετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν από την Βουλή, θα καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη να μην ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εκλογές», δήλωσε με έκδηλη αγωνία για τις επερχόμενες εκλογές ο υπουργός Επικρατείας.
Ερωτηθείς «εάν η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα μόνο για το κόμμα Έλληνες ή και για άλλα όπως του κ. Νίκου Νικολόπουλου» ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «προς ώρας, ναι, μόνο για του κ. Κασιδιάρη» καθώς «είναι αυτό που είναι προφανές ότι υπάρχει η διασύνδεση με καταδίκη στελέχους του για εγκληματική οργάνωση».

nd.JPG

Το υπόμνημα της ΝΔ:  ypomnima.pdf

Ενορχηστρωμένο σχέδιο


Αποδεικνύεται περίτρα πως υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο νόθευσης των εκλογών. Κυβέρνηση και Άρειος Πάγος, θέλουν τα κόμματα εκτός Βουλής να υπερβούν το 8%-9%.
Το Εθνικό κόμμα Έλληνες που στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει 4,5% με 5% κινδυνεύει να κοπεί από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου αφού με 3 τροπολογίες άκρως αντισυνταγματικές ψηφίστηκαν 3 φωτογραφικοί νόμοι με σκοπό να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές.
Η τύχη του κόμματος κρίνεται στο διάστημα μεταξύ 2 με 5 Μαίου 2023.
Η Πατριωτική Ένωση των Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου που θα ελάμβανε ποσοστά περίπου 1% με 1,5% κόπηκε από τον Άρειο Πάγο μετά από καταγγελία άλλου κόμματος με το ίδιο όνομα Πατριωτική Ένωση Ελλάς, ότι χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα... και ταυτόχρονα κρίθηκε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν εθνικό σύμβολο τον Ήλιο της Βεργίνας στα ψηφοδέλτια τους.
Στην Ελληνική Λύση του Βελόπουλου το κόμμα σπαράσσεται από πρωτοφανείς κατηγορίες, βουλευτές αποκαλούν απατεώνα τον Πρόεδρο του κόμματος Βελόπουλο…
Η Ελληνική Λύση ελάμβανε στις δημοσκοπήσεις 5% αλλά εσχάτως λόγω των αποχωρήσεων και καταγγελιών συρρικνώνεται.
Προφανώς τα δεξιά κόμματα απομονώνονται αλλά εδώ φαίνεται να υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο, ώστε τα κόμματα εκτός Βουλής να αθροίζουν πάνω από 8% εύρος από 8% με 9%, εξέλιξη θα χαμηλώσει τον πήχη αυτοδυναμίας της ΝΔ και θα αυξήσει την πιθανότητα και στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο εάν υπάρξει η ΝΔ να εκλέξει περισσότερους βουλευτές.

Βελόπουλος: Ανεπίτρεπτο για τη Δημοκρατία

«Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τον 'Αρειο Πάγο να απορρίπτει κόμματα και είναι απαράδεκτο για τη δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία με νόμο δικό της να αποκλείει κομματικούς σχηματισμούς, γιατί δεν είναι της αρεσκείας της. Εμείς καλούμε τα κόμματα τα οποία αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία, να κάνουμε μετά τις 21 Μαΐου μία πανελλήνια συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, η μπίζνα και το χειρότερο να οδηγήσουν τη χώρα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/4/2023) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης