Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέχεια των περιοδειών με… άρωμα εκλογών – Σε Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία ο Μητσοτάκης, στη Χίο ο Τσίπρας, στον Έβρο ο Ανδρουλάκης

Συνέχεια των περιοδειών με… άρωμα εκλογών – Σε Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία ο Μητσοτάκης, στη Χίο ο Τσίπρας, στον Έβρο ο Ανδρουλάκης
Που θα βρίσκονται σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης, ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Ανδρουλάκης
Με το βλέμμα τις κάλπες της 21η Μαΐου συνεχίζουν τις προεκλογικές τους περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί, προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο των πολιτών και να αναφέρουν τις προτεραιότητές τους.
Έτσι, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Σάββατο 29/4 θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας.
Μάλιστα, νωρίς το πρωί θα επισκεφθεί την Άμφισσα και το Ευπάλιο. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 13:30, θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου.
Τέλος, το απόγευμα στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Αγρίνιο.
Σημειώνεται ότι χθες, Παρασκευή 28/3, ο κ. Μητσοτάκης από το 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 - 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έστειλε μηνύματα προς την Τουρκία, τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και τους Έλληνες πολίτες εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.
«Με την Τουρκία δεν συζητάμε τίποτα όσον αφορά την εθνική μας κυριαρχία και τα σύνορα μας. Τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε πέρα από το θέμα των θαλάσσιων ζωνών. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. Σημείωσε πως η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει μετά τις εκλογές αν έχει πραγματική πρόθεση να έχει σχέσεις με τη Δύση ή θα στραφεί σε μια δική της πολιτική, που θα είναι πιο κοντά σε Κίνα ή Ρωσία. «Αυτό εν τέλει θα καθορίσει τις σχέσεις μας, αλλά και το Κυπριακό» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Από τη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο των «Financial Times» υπεύθυνο για τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, Πίτερ Σπίγκελ, δεν απουσίασε η αναφορά στις επικείμενες εκλογές. Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι πρώτες εκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα δείξουν ποιο κόμμα και ποιον Πρωθυπουργό θέλει ο λαός.
«Οι εκλογές
αφορούν επιλογές. Στην περίπτωση της Ελλάδας, εμείς πετύχαμε σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Αντίθετα, ποια επιλογή δίνει η αντιπολίτευση; Το πρόγραμμα που παρουσίασε κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια και θα οδηγήσει την χώρα στη χρεοκοπία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Τόνισε ότι ο κόσμος με τον οποίο μιλάει κάθε μέρα του δίνει την αίσθηση ότι ο κόσμος θέλει σταθερότητα και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του και δεν καταλαβαίνει ότι ο κόσμος άλλαξε.
«Δεν θα υποτιμήσω αντίπαλο. Ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε πολιτικές δεξιότητες αλλά την ίδια στιγμή ήταν πολύ κακός Πρωθυπουργός» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κόστισαν στην χώρα 100 δισ. ευρώ.
mitsotakis_22.JPG
Στη Χίο ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, Σάββατο 29 Απριλίου 2023, θα βρίσκεται στη Χίο.
Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο κέντρο της πόλης της Χίου στις 11:00 και θα συνομιλήσει με πολίτες .
Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Kontra Channel στις 28/4 τόνισε πως «η χώρα έχει χάσει τέσσερα χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση. Ο στόχος σήμερα της χώρας είναι να ξαναβρεί το όραμά της. Είναι να μη ζει η μεσαία τάξη με κουπόνια. Αν λοιπόν υπάρχει σήμερα ένας εθνικός στόχος για την επόμενη οκταετία είναι αυτός της σύγκλισης με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, των χωρών της ευρωζώνης. Να γίνουμε κανονική ευρωπαϊκή χώρα.
Εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική για ακόμη τέσσερα χρόνια, δε θα υπάρχει μεσαία τάξη. Μονάχα πολύ πλούσιοι και πολύ φτωχοί.
Διότι η νεοφιλελεύθερη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι η αναδιανομή του εισοδήματος από τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους σε λίγους και ισχυρούς».
«Δεσμευόμαστε, από την πρώτη μέρα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, ξεπάγωμα των τριετιών, θέσπιση της αυτόματης τιμαριθμικής σε ετήσια βάση, άμεση αύξηση 10% στους δημόσιους υπαλλήλους. Επαναφορά των ΣΣΕ, κατάργηση του εκτρώματος του νόμου Χατζηδάκη που θεσμοθέτησε την κατάργηση του 8ωρου και των υπερωριών.
Η αύξηση των μισθών και η μείωση των τιμών μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ανάσας για τους πολίτες. Αυτά ήδη εφαρμόζονται σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες με προοδευτικές κυβερνήσεις», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
τσ_5.JPG
Σε Έβρο και Ροδόπη ο Ανδρουλάκης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί τον Έβρο και τη Ροδόπη.
Συγκεκριμένα, στις 11:30 ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης (Λεωφ. Δημοκρατίας) και θα μιλήσει σε φίλους και στελέχη του κόμματος.
Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19.00 θα μιλήσει, στην Κομοτηνή.
«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φτιάξει ψευτοδιλήμματα. Το τελευταίο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη. Τον ενημερώνω – κι εδώ από το Περιστέρι- ότι αυτός είναι ικανός για να κρατήσει τη καρέκλα του πρωθυπουργού, όχι μόνο να συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη, αλλά και με τον Βελόπουλο. Όπως κάνει και με τα “ορφανά” του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που τους έχει δώσει τα τρία σημαντικότερα υπουργεία της κυβέρνησής του. Αυτή η παράταξη δεν έπαιξε με τα άκρα. Είπε την αλήθεια τα δυσκολότερα χρόνια, που ήμασταν ante portas της χρεοκοπίας, όταν ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Σαμαρά προτιμούσαν τα ευχολόγια των “Ζαππείων”, δεν έκαναν τίποτα, μιμούμενοι απόλυτα τον κ. Τσίπρα» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , στις 28/4 από το Περιστέρι.
Αναφερόμενος στο διακύβευμα της κάλπης, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «η πολιτική που έχουμε χρέος να υλοποιήσουμε, έχει πρώτο και κυρίαρχο στοιχείο την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας Υγείας. Σήμερα ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες περισσότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία του. Μας ξεπερνούν μόνο οι Λιθουανοί και οι Βούλγαροι, ενώ έχουμε πολύ χαμηλούς μισθούς. Εμείς που φτιάξαμε το ΕΣΥ, -ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Ανδρέας Παπανδρέου-, έχουμε χρέος να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις, εντάσσοντας τους υγειονομικούς μας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Είναι δέσμευση μας, και όχι μόνο παλαμάκια μέσα στην πανδημία και μετά τίποτα. Χιλιάδες υγειονομικοί σπουδάζουν στην Ελλάδα και φεύγουν στο εξωτερικό, διότι μισθολογικά εδώ είναι πάρα πολύ χαμηλά. Έχουμε χρέος από το Ταμείο Ανάκαμψης να κάνουμε το 2-4% που δίνει ο κ. Μητσοτάκης , 8-10%, όπως οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι, για να στήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι να παίρνουν αναβολή χιλιάδες χειρουργεία εις βάρος των φτωχότερων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης, που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ιδιωτικό. Κοινωνική δικαιοσύνη για εμάς σημαίνει ισχυρή αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
ανρδ.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης