Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθώοι για υποκίνηση ρατσιστικής βίας οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος

Αθώοι για υποκίνηση ρατσιστικής βίας οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος
Οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρης -o οποίος ήταν παρών στο εδώλιο- υποδέχτηκαν την απόφαση με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του
Αθώοι κρίθηκαν από το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικής βίας. Οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρης -o οποίος ήταν παρών στο εδώλιο- υποδέχτηκαν την απόφαση με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του.
«Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες… η Επιτροπή δεοντολογίας μου είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Recep Tayyip Erdogan» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του. Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανάφερε ότι δεν ήταν καν παρών στη συγκεκριμένη επιτροπή, ισχυρισμό που προέβαλλε και ο Νικος Μιχαλολιάκος.
«Οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και προτείνω την απαλλαγή τους» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: Δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία. Την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη».
Λίγα λεπτά αργότερα η πρόεδρος ανακοίνωσε την αθωωτική απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης