Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άνευρο το Επικρατείας της ΝΔ: «Κολλητοί» χωρίς υπεραξία, ευκαιριακές λύσεις για ψήφο γυναικών και «κινημάτων»

Άνευρο το Επικρατείας της ΝΔ: «Κολλητοί» χωρίς υπεραξία, ευκαιριακές λύσεις για ψήφο γυναικών και «κινημάτων»
Aνάμεικτα συναισθήματα έως και δυσαρέσκεια άφησαν σε πολλούς στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας τα ονόματα που επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
Σχετικά Άρθρα

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας παρουσίασε ο Πρωθυπουργός σήμερα (28/4/2023) στα γραφεία του κόμματος.
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου, στη δεύτερη θέση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην τρίτη θέση ως εκπρόσωπος των αποδήμων Ελλήνων ο Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ στην τέταρτη εκλόγιμη θέση βρίσκεται η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ.
Σε εκλόγιμη θέση θα βρεθεί και ο Γιώργος Σταμάτης, γενικός γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας και στην τελευταία εκλόγιμη  θα βρίσκεται η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Στην έβδομη θέση του Επικρατείας η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, στην όγδοη η  δικηγόρος Γεωργία Παχαρίδη, στην ένατη ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Νίκος Παπαιωάννου, στη 10η ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης, η εκπαιδευτικός Μαρία Διαμαντοπούλου στην 11η, η αγρότισσα Άννα Καστάνη στη 12η, στην 13η ο Σπύρος Καρανικόλας που μετακόμισε από το ΠΑΣΟΚ, στην 14η η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου και στην 15η ο Αντώνης Σγαρδέλης.
Aνάμεικτα συναισθήματα έως και δυσαρέσκεια άφησαν σε πολλούς στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας τα ονόματα που επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και αυτό διότι επιβεβαιώνει ότι το κόμμα έχει αλλάξει τελείως το DNA του, από ένα κόμμα της Κεντροδεξιάς έγινε συνονθύλευμα Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ που έχει υποκύψει στο εγχώριο star-system και με κριτήρια, τις άκρες που υπάρχουν στο πρωθυπουργικό γραφείο ή στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Η κολλητή του κολλητού του Μητσοτάκη …

Θα ξεκινήσουμε από την Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία είχε αξιοποιηθεί και παλαιότερα ως συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και έπειται ως γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης. Η κ. Αγαπηδάκη είναι στενή φίλη με τον Απόστολο Δοξιάδη, λέγεται ότι την επέβαλε στον Κ.Μητσοτάκη. Ο Δοξιάδης είναι από τους λίγους ανθρώπους που φοβάται ο Πρωθυπουργός. Κυβερνητικά στελέχη κοντά στο Μαξίμου ακόμα συζητάνε το γεγονός ότι ο Απόστολος Δοξιάδης ήταν από τους λίγους που έλεγε ωμά την άποψή του στον Πρωθυπουργό σε σημείο προσβολής. Μάλιστα, είχε στείλει μήνυμα κάποτε κάποτε στον Μητσοτάκη « ότι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο Μάνος (Στέφανος) σε έκαναν πρωθυπουργό». Ο ίδιος ήταν πολύ κοντά στο Ποτάμι και παράλληλα είχε μεγάλη επιρροή στο κεντρώο protagon που τώρα αρθρογραφεί ακατάσχετα υπέρ του Μητσοτάκη. Οπότε η επιρροή Δοξιάδη στον Πρωθυπουργό ήταν ικανή να επιβάλει στο Επικρατείας την κ. Αγαπηδάκη.

Ο άνθρωπος του Σημίτη

Ο Χρίστος Στυλιανίδης είναι πλέον γνωστός στο ευρύ κοινό. Άνθρωπος του Κώστα Σημίτη που πάλεψε να περάσει το ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν όταν όλη η Κύπρος έλεγε Όχι, καθαρόαιμο εκσυγχρονιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Εντάχθηκε στην κυβέρνηση επειδή ήταν Επίτροπος με καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία. Ωστόσο η θητεία του αμαυρώθηκε όταν λόγω χιονιά παγιδεύτηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα μέσα στην Αττική Οδό ενώ για μέρες δρόμοι μεγάλων δήμων ήταν κλειστοί από το χιόνι για μέρες. Το καλοκαίρι του 2022 είχαμε δύο μεγάλες πυρκαγιές που και εκεί η κυβέρνηση άκουσε μεγάλες διαμαρτυρίες, όπως η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς και στην Πεντέλη που κάηκαν σπίτια.

Ο φίλος της Μαρέβας που ησυχάζει τους Ρομά

Ο γενικός γραμματέας Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για 2 λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί είναι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της Μαρέβας Μητσοτάκη. Ο δεύτερος λόγος διότι είναι ο μόνος άνθρωπος από την σημερινή κυβέρνηση που μπορεί να πάει στους καταυλισμούς των Ρομά και να μιλήσει μαζί τους. Όπως γνωρίζετε μετά το περιστατικό του θανάτου μικρού Ρομά από σφαίρα αστυνομικού στον Ασπρόπυργο, οι Ρομά εξεγερθήκανε, έκλειναν και έκαιγαν δρόμους, γενικώς ήταν πυρ και μανία με την κυβέρνηση. Τώρα οι Ρομά ψηφίζουν και μάλιστα σε μία κρίσιμη συγκυρία, οπότε η επιλογή Σταμάτη ήταν μονόδρομος.

Η δραστήρια με τα κινήματα της woke κουλτούρας

Η επιλογή της Μαρίας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου του πρότζεκτ  «Υπέροχες Γυναίκες» έγινε διότι η ΝΔ πάσχει πολύ στη γυναικεία ψήφο. Η κ. Χατζηιωαννίδου είναι ένα πρόσωπο δραστήριο στα κοινωνικά κινήματα Metoo, ΛΟΑΤΚΙ+, ενάντια στο bodyshaming και άλλα κινήματα της woke κουλτούρας που θεωρούνται σημαντικά για τις σύγχρονες γυναίκες. Κατά τ’αλλα καμία άλλη πολιτική ή ιδεολογική αναφορά.
Η μόνη πολιτική επιλογή είναι αυτή του Θεόδωρου Σκυλακάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που ασχολείται κυρίως με τον Ταμείο Ανάκαμψης, ενός μετριοπαθούς πολιτικού που δεν βγαίνει πολύ συχνά στα ΜΜΕ. Η περίπτωση Καρανικόλα είναι η μεταγγραφή από το ΠΑΣΟΚ που συμβολίζει την στροφή της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σγαρδέλης είναι ίσως το μόνο δεξιό στέλεχος που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Λύσεις ανάγκης και «ρουσφέτια»

Με άλλα λόγια, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι ψηφοδέλτιο ανάγκης για να κλείσει τρύπες στην κοινωνία. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είθισται να προσθέτει στο κόμμα και τον Πρωθυπουργό, όμως αυτό δεν έχει καμία υπεραξία. «Ρουσφέτια» και λύσεις για να κλείσουν οι διαρροές της ΝΔ είναι. Και ο μόνος δεξιός πολιτικός που υπάρχει θα μπει στην 15η θέση…

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης