Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στοπ από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα Εμφιετζόγλου - Μπογδάνου - Δεν κατεβαίνει στις εκλογές λόγω... «copy paste»

Στοπ από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα Εμφιετζόγλου - Μπογδάνου - Δεν κατεβαίνει στις εκλογές λόγω... «copy paste»
Κρίθηκε ότι το όνομα του κόμματος ανήκει σε άλλον σχηματισμό...
«Κόπηκε» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου- Πρόδρομου Εμφιετζόγλου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.
Επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για Άρειο Πάγο: Θα μας βρουν μπροστά τους

«Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. […] Θα μας βρουν μπροστά τους» γράφει σε ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά τον αποκλεισμό του κόμματός του από τις εκλογές 2023 με απόφαση Αρείου Πάγου.
«Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί.
Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του στον Alpha για την «πόρτα» από τον Άρειο Πάγο.
Μίλησε για πολιτικό διωγμό, χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ως απλός υποψήφιος.
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δίνει μάλιστα ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου κατά τις οποίες ο συνασπισμός με τον Εμφιετζόγλου θα επιχειρήσει και πάλι την συμμετοχή του με διαφορετικό όνομα και έμβλημα.
«Εμείς είχαμε κάνει συμπληρωματική δήλωση και λέγαμε ότι αν ενοχλεί ή απαγορεύεται το έμβλημα του »Ήλιου της Βεργίνας» να το αποσύρουμε. Η κατάθεση του δικού μας φακέλου πήρε το νούμερο 13 αλλά εξετάστηκε πρώτος. Γιατί; Κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από αυτή την απόφαση; Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μας φοβούνται και γι’ αυτό μας έκοψαν τον δρόμο προς την κάλπη» τονίζει.
Ποια κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού...

Υπενθυμίζεται ότι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν συνολικά συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, αριθμός διπλάσιος και πλέον των εθνικών εκλογών του 2019, ενώ με το μπλόκο στους Μπογδάνο - Εμφιετόγλου φτάνουν τα 49.
Τα μεσάνυκτα (26/4) έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Έτσι, συμμετοχή στις εκλογές δήλωσαν 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι.
Πλέον του ότι κατέθεσε δήλωση συμμετοχής διπλάσιος αριθμός κομμάτων είναι και διπλάσιος ο αριθμός των συνασπισμών κομμάτων που κατέθεσαν συμμετοχή στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Μεταξύ των κομμάτων περιλαμβάνονται αυτά του Ηλία Κασιδιάρη "Έλληνες", στο οποίο φέρεται να έχει τα ηνία ο Δημήτρης Χατζηλιάδης, απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και το ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.
Για τις εθνικές-βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 24 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων. Από το Α1 Πολιτικό Τμήμα είχαν κοπεί 4 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, επειδή είτε δεν προσκόμισαν τα αναγκαία έγγραφα, είτε ανέκυψε ζήτημα δικαιώματος χρήση του τίτλου του κόμματος ή ακόμη και για άλλους τυπικούς λόγους. Έτσι, το 2019 είχαν συμμετάσχει στις εκλογές 20 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.
Προγενέστερα, στις βουλευτικές εκλογές της 20η Σεπτεμβρίου 2015 είχαν δηλώσει συμμετοχή 26 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων. Από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου είχαν κοπεί 7 κόμματα και τελικά συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και διεκδίκησαν την ψήφο των Ελλήνων, 14 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων (συνολικά 19).

Τα κόμματα

Τα 50 κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι τα εξής:
1) ΣΥΡΙΖΑ
2) ΚΚΕ (μ-λ)
3) ΟΚΔΕ
4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ
5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)
7) ΚΙΝΗΜΑ 21
8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
9) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ
10) ΝΙΚΗ
11) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
12) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
13) ΜΕΡΑ 25 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
14) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
15) ΟΑΚΚΕ
16) Μ-Λ ΚΚΕ
17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
18) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
19) ΤΟΛΜΑ
20) ΠΑΤΡΙΔΑ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
21) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
22) ΕΥ - ΚΙΝΗΣΗ
23) ΝΕΑ ΔΟΜΗ
24) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
25) ΚΟΤΕΣ
26) ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
27) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
28) SOCIAL
29) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
30) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
31) ΕΑΝ
32) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ)
33) ΕΛΛΗΝΕΣ
34) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)
35) Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ
36) ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΟΣ
37) ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ
38) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
6) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ
7) ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
8) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
9) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α
10) ΜΑΖΙ

Μεμονωμένοι υποψήφιοι

1) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
2) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης