Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Ακόμα 13 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν – Νέα άφιξη πολιτών στην Τανάγρα

ΥΠΕΞ: Ακόμα 13 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν – Νέα άφιξη πολιτών στην Τανάγρα
Στην Τανάγρα στις 16:00 αναμένεται η άφιξη του δεύτερου αεροσκάφους C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα 13 άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη 26/4 από το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι 13 αργά το βράδυ  της Τρίτης (25/4) αφίχθηκαν με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, «ηδιαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας».

Εν αναμονή δεύτερου αεροσκάφους με Έλληνες

Η άφιξη του δεύτερου αεροσκάφους C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, αναμένεται σήμερα (26/4) στις 16:00 στην Τανάγρα.
Ήδη, τo C-27 , το οποίο απογείωθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν της Αιγύπτου με ενδιάμεση στάση στην Άκαμπα της Ιορδανίας, κατευθύνεται προς Ελλάδα.

Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ ο ένας από τους Έλληνες τραυματίες

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών παραμείνει ο 59χρονος Έλληνας που επαναπατρίστηκε από το Σουδάν στις 25/4 , ενώ ο δεύτερος 42χρονος τραυματίας νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας.
Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα το προηγούμενο 24ωρο διακομίσθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου υπεβλήθησαν σε χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης