Πολιτική

Κουτσούμπας: Ούτε στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου θα προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας

Κουτσούμπας: Ούτε στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου θα προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας
Δεν πρόκειται να δώσουμε καμία ψήφο στήριξης ή ανοχής σε αντιλαϊκή κυβέρνηση είπε ο κ.Κουτσούμπας
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως ούτε στις εκλογές του Μαΐου ούτε σε αυτές του Ιουλίου θα προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος διεμήνυσε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του στο Open ο κ.Κουτσούμπας έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της πρώτης ψήφου από τα δυο πρώτα κόμματα κάτω από ψεύτικα διλήμματα.
«Η διαφορά τους είναι ότι τσακώνονται ποιος θα έχει μεγαλύτερο κομμάτι μέσα στο κοινοβούλιο σε αυτή την κυβέρνηση.
Διότι τα προγράμματά τους τα βασικά, μπορεί να μην είναι ίδια κόμματα, αλλά τα κεντρικά ζητήματα για τα οποία κρίνονται τα συμφέροντα του λαού είναι στην ίδια κατεύθυνση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την Πράσινη μετάβαση και τους πλειστηριασμούς» είπε ο κ.Κουτσούμπας.

Καμία στήριξη ή ανοχή

Στο ερώτημα εάν το ΚΚΕ θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση έστω και με μια ψήφο ανοχής ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι «κοιτάζοντας στα μάτια τον ελληνικό λαό, ούτε στήριξη ούτε ανοχή θα δώσουμε σε μια τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση».
«Γιατί θεωρούμε ότι θα είναι από πρώτο χέρι αντιλαϊκή οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία είτε με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ είτε με μονοκομματική είτε με κυβέρνηση συνεργασίας.
Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε πρόταση κυβέρνησης και εξουσίας, έχουμε πρόγραμμα.
Εμείς το θέτουμε στον λαό και προσπαθούμε να τον πείσουμε.
Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι επειδή έχει πραγματική δύναμη πρέπει να την δείξει και στις κάλπες και σε αλλού.
Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το παρών» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

Δεν έχουμε σχέση με τα κόμματα του κατεστημένου

Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ επιλέγει τους υποψήφιους του με όρους δημοφιλίας, ο κ.Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα του κατεστημένου», ότι επιλέγει τους ευρωβουλευτές του με βάση τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στην πάλη για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Επιπλέον, είπε πως για το ΚΚΕ δημοφιλής είναι και ένας εργάτης, πρόεδρος του σωματείου του που συγκρούεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης