Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για κυβέρνηση συνεργασίας, αν κερδίσει τις εκλογές

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για κυβέρνηση συνεργασίας, αν κερδίσει τις εκλογές
Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Βερολίνο
Σχετικά Άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας αν κερδίσει τις εκλογές της 21ης Μαΐου, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως οι επικείμενες εκλογές θα είναι αμφίρροπες και για αυτό «ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού».
«Το πρώτο κόμμα θα έχει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση για να κυβερνήσει. Η ΝΔ αρνείται να συνεργαστεί. Για αυτό εμείς λέμε ότι μας οδηγεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο.
Παράλληλα, τόνισε πως «το πρώτο κόμμα θα έχει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση για να κυβερνήσει. Η ΝΔ αρνείται να συνεργαστεί». «Σε αυτές τις εκλογές θα επιλέξουν οι πολίτες ποια συμμαχική κυβέρνηση θέλουν να κυβερνήσει την Ελλάδα» δήλωσε σήμερα το βράδυ από το Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Γερμανίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο σύστημα της υποτιθέμενης απλής αναλογικής που θα τεθεί σε ισχύ για την πρώτη Κυριακή της 21ης Μαΐου, λέγοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν για πρώτη φορά με το «σύστημα της ισοτιμίας της ψήφου». Η νέα διακυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι μια «νέα μεγάλη πολιτική αλλαγή», εκτίμησε.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων» και υπογράμμισε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «θα ανοίξει τον δρόμο για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», χωρίς δεύτερες και τρίτες κάλπες. Απηύθυνε, δε, πρόσκληση «σε όλα τα κόμματα εκτός ΝΔ και ακροδεξιάς για συνεργασία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων», διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του νικητή των εκλογών, ενώ σημείωσε ότι δεν πρόκειται «για δεύτερη ευκαιρία, αλλά για πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας».
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διαφορετικές προκλήσεις και ανέδειξε ως βασική προτεραιότητά του «να αισθανθεί και πάλι ο κόσμος δικαιοσύνη», να εξαλειφθούν οι αδικίες και το πελατειακό κράτος. «Υποσχεθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και το καταφέραμε. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Και να μικρύνουμε τις ανισότητες. Και το κάναμε σε πλαίσιο μνημονίων. Οι επόμενοι τα βρήκαν όλα στρωμένα και με την πανδημία είχαν τη δυνατότητα και να δαπανήσουν. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Αν είχαμε τη δυνατότητα να δαπανήσουμε 50 δισεκ. (…), τα νοσοκομεία δεν θα βρίσκονταν σε αυτά τα χάλια, θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη. Δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία για να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης