Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 2023: Η Καλλιόπη Σπανού υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη

Εκλογές 2023: Η Καλλιόπη Σπανού υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικαθίσταται, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ενώ υπηρεσιακός υπουργός θα τοποθετηθεί και στο υπουργείο Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη
Το Σάββατο 22 Απριλίου ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος για τη χώρα μας, καθώς διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται επίσημα εκλογές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναφέρθηκε στη διάλυση της Βουλής χθες από την Κέρκυρα, θα συναντήσει το Σάββατο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Αντικείμενο της συνάντησης πρόκειται να είναι η επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.
Στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών.

Οι δύο υπουργοί που αντικαθίστανται πριν τις εκλογές

Παρότι η βουλή στην ουσία διακόπτει τις εργασίες της, η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να υπάρχει με το γνωστό σχήμα, αλλά και δύο αλλαγές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικαθίσταται, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ενώ υπηρεσιακός υπουργός θα τοποθετηθεί και στο υπουργείο Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη, προκειμένου να διασφαλιστεί η αμεροληψία στη διεξαγωγή τους.
Η πρώτη αλλαγή, λοιπόν, ήταν εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Άκη Σκέρτσο.
Η δεύτερη αλλαγή, είναι εκείνη του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, όπου και αναμένεται να τοποθετηθεί υπηρεσιακός υπουργός, η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου.
Πρόκειται, σύμφωνα με το MEGA, για την Καλλιόπη Σπανού, πρώην βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη από το 2003 έως το 2011 και Συνήγορο του Πολίτη έως το 2015. Είναι καθηγήτρια διοικητικής επιστήμης του πανεπιστημίου Αθηνών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης