Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Γεωργούλη: Οργή ΠΑΣΟΚ για τις «χυδαίες αναρτήσεις» - Διέγραψε τον Β. Μίγα ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση Γεωργούλη: Οργή ΠΑΣΟΚ για τις «χυδαίες αναρτήσεις» - Διέγραψε τον Β. Μίγα ο ΣΥΡΙΖΑ
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το στέλεχος της νομαρχιακής επιτροπής Λάρισας, Βασίλης Μίγας, έπειτα από τη χυδαία ανάρτηση
(upd) Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το στέλεχος της νομαρχιακής επιτροπής Λάρισας, Βασίλης Μίγας, έπειτα από τη χυδαία ανάρτηση για την υπόθεση Γεωργούλη και τις εις βάρος του καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις, την ώρα που μαίνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση.
Προηγήθηκε η οργισμένη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, το οποίο έκανε λόγο για «οχετό» και χυδαίες αναρτήσεις από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά της καταγγέλουσας Ελένης Χρονοπούλου.
Εκτός του Βασίλη Μίγα, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, άφησε αιχμές για "στημένη" υπόθεση, ενώ η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, επίσης υποψήφια βουλευτές στην ανατολική Αττική αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, καθώς αναπαρήγαγε χυδαίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Η επίμαχη ανάρτηση του Βασίλη Μίγα
Migaw.jpg

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η παραίνεση στη χθεσινή μας ανακοίνωση "αρχίστε να σβήνετε", κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β' Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει "στημένη" τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους;
Aλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;
Kαι με τα θύματα και με τον οχετό;

H απάντηση στον Δ. Παπαδημούλη για Ν. Ανδρουλάκη

Τέλος, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, μια οφειλόμενη απάντηση στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως και η οικογένεια του θύματος έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης καλείται να μας απαντήσει:

  • Πως ερεύνησε τις φήμες, που ακούγονταν για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;

Παπαδημούλης: Μεγάλη λάσπη με Γεωργούλη - Δεν ήξερε ο Ανδρουλάκης ενώ ο Τσίπρας γνώριζε και το έκρυβε;

Για χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη έκανε λόγο νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι αδύνατο να μην ήξερε ο Ν. Ανδρουλάκης, αλλά ο Αλ. Τσίπρας να γνώριζε και να το έκρυβε.
«Το 2022 υπήρξαν κάποιες αόριστες φήμες για τον Αλέξη Γεωργούλη, καμία σχέση με την συγκεκριμένη καταγγελία, την οποία πληροφορηθήκαμε τη Δευτέρα του Πάσχα, λίγο πριν ανακοινωθεί.
Γι’ αυτό θέλω να πω ότι είναι χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη και ντροπή για το πολιτικό σύστημα να δεχόμαστε ότι ο κ. Ανδρουλάκης - που ήταν και στενή του συνεργάτιδα η κα. Χρόνοπούλου - το έμαθε τη Δευτέρα του Πάσχα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το γνώριζε χρόνια πριν και το έκρυβε» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδημούλης.
«Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο, δηλώνουν ότι το έμαθαν τη Δευτέρα.
Δεν το ήξεραν αυτοί και το ήξερε ο Τσίπρας και το έκρυβε;» διερωτήθηκε εκ νέου ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος υπογράμμισε πως μετά τη φημολογία το 2022, ο κ. Γεωργούλης ρωτήθηκε και διέψευσε τις φήμες κατηγορηματικά.
«Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, ρωτήσαμε τους πάντες για τις φήμες» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Όλα στη Δικαιοσύνη

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι έρχονται και άλλες καταγγελίες σε βάρος του κ.Γεωργούλη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «τους ζητώ να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για να κριθούν όλα».
«Αν μαθαίναμε από κάπου ότι υπάρχει αυτή η καταγγελία, θα ζητούσα από τον συνάδελφό μου τον Νίκο τον Ανδρουλάκη, παρά τις πολιτικές διαφορές που έχουμε, να μου πει τι γίνεται και να με φέρει σε επαφή με την καταγγέλλουσα.
Σας βεβαιώνω ότι με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και τις προσωπικές μου αρχές θα έκανα εισήγηση από τότε να αποπεμφθεί από το κόμμα, όπως κάναμε ακαριαία μόλις μάθαμε την καταγγελία».

Κάναμε τα πάντα

Για την περίοδο του 2022 είπε ότι από τότε είχε ενημερώσει την ηγεσία κόμματος και σε συνεννόηση με το κόμμα και ευρω-ομάδα «κάναμε τα πάντα».
Ωστόσο, οι φήμες δεν επέμειναν, όπως είπε, όμως παρέμεινε μια δυσπιστία και γι’ αυτό το λόγο ήμασταν έτοιμοι αν οι φήμες γίνουν καταγγελία, όπως μετατράπηκαν δυστυχώς με καθυστέρηση, να δράσουμε ακαριαία.
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως αρχή τη μηδενική ανοχή σε θέματα παρενόχλησης και σεξουαλικής βίας, είμαστε με το θύμα όχι με τον καταγγελλόμενο ως θύτη».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ας ασχοληθεί με τα στελέχη του, αντί να κάνει μαθήματα ηθικής

«Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ασχοληθεί με τα στελέχη του και υποψήφιους βουλευτές του, που συνεχίζουν να σχετικοποιούν τις βαρύτατες καταγγελίες με βάση το φρόνημα του θύτη και όχι με κριτήριο την πράξη και τις συνέπειές της στο θύμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Ο Αλέξης Τσίπρας, οι παλιοί και όψιμοι σύντροφοί του δεν έχουν μάθει τίποτα για τη ζημιά που προκαλεί στη χώρα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια η τοξικότητά τους. Παραμένουν αμετανόητοι, τυφλά φανατισμένοι και αδιόρθωτα χυδαίοι. Γι’ αυτό και στις 21 Μαΐου οι πολίτες με την ψήφο τους θα αποδείξουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που αρνείται να αποδεχτεί: ότι ο Πολακισμός και οι πολιτικοί του προστάτες ανήκουν στις μαύρες σελίδες του παρελθόντος.
Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ασχοληθεί με τα στελέχη του και υποψήφιους βουλευτές του, που συνεχίζουν να σχετικοποιούν τις βαρύτατες καταγγελίες με βάση το φρόνημα του θύτη και όχι με κριτήριο την πράξη και τις συνέπειές της στο θύμα. Με όλη τη συμπεριφορά τους στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι δεν έμαθαν τίποτα, ούτε όταν είδαν τη λάσπη που εκτόξευαν, πολιτικοποιώντας ποινικές υποθέσεις και ταυτίζοντας με αυτές μια παράταξη, να τους γυρίζει μπούμερανγκ. Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της λάσπης και της χυδαιότητας. Θα πορευτούν μόνοι τους. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης