Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για αδήλωτη offshore από τη σύζυγο του Κώστα Τσιάρα - «Ιδρύθηκε με κεφάλαιο μόλις 100 στερλίνες»

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για αδήλωτη offshore από τη σύζυγο του Κώστα Τσιάρα - «Ιδρύθηκε με κεφάλαιο μόλις 100 στερλίνες»
Ξανθόπουλος: Τα ερωτήματα για τον κ. Τσιάρα είναι αμείλικτα
Σχετικά Άρθρα
Σάλος έχει προκληθεί μετά από δημοσίευμα που κάνει λόγο για αδήλωτη offshore με έδρα το Λονδίνο από τη σύζυγο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Η σύζυγος του κ. Τσιάρα, Αγγελική Στεργιούλη σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ήταν ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της εταιρίας STERALEX Ltd, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, από την ίδρυσή της, τον Οκτώβριο του 2014, μέχρι και τον Αύγουστο του 2016, δηλαδή έναν χρόνο πριν από τη διάλυση της εταιρίας, τον Δεκέμβριο του 2017.
Η STERALEX Ltd, δεν αναγράφεται στις δηλώσεις του υπουργού σε κανένα έτος.
Η μόνη εταιρία που αναγράφεται είναι η STERALEX MIKE, η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και έχει το ίδιο όνομα.
Σύμφωνα με τα έγγραφα του βρετανικού εμπορικού μητρώου (Companies House), η κυρία Στεργιούλη κατείχε το 100% της εν λόγω εταιρίας από το 2014 έως και τις 9 Αυγούστου του 2016, που μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών σε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο και διαχειρίστηκε την εταιρία μέχρι το κλείσιμό της, τον Δεκέμβριο του 2017.
nb_eggrafo_tsiaras_offshore.webp


Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος:
«Μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του ήταν συνέταιρος του κ. Πάτση σε εταιρία που δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες, σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκαλύπτει ότι η σύζυγος του κ. Τσιάρα διατηρούσε και άλλη offshore, που επίσης απέκρυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθόπουλος και καταλήγει διερωτώμενος:
Τα ερωτήματα για τον κ. Τσιάρα είναι αμείλικτα:
Γιατί απέκρυψε από το πόθεν έσχες την offshore της συζύγου του, η οποία μάλιστα ιδρύθηκε με κεφάλαιο μόλις 100 στερλίνες;
Τι περιουσιακά στοιχεία, χρήματα και ακίνητα βρίσκονται στην αδήλωτη βρετανική εταιρία;
Γιατί επιχείρησε πριν δύο μήνες να περάσει διάταξη που δεν υποχρέωνε τις συζύγους πολιτικών να υποβάλλουν μαζί δήλωση πόθεν έσχες;
Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις.​

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης