Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Με σχέδιο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των παραγωγών

Οικονόμου: Με σχέδιο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των παραγωγών
Από την συγκρότησή της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Μαΐου οι πληρωμές για αποζημιώσεις και έκτακτες ενισχύσεις για τη ζωική και φυτική παραγωγή φτάνουν συνολικά το 1,8 δισ. ευρώ», σημειώνει ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Στην καταβολή αποζημιώσεων και έκτακτων ενισχύσεων για τη ζωική και φυτική παραγωγή της χώρας, κάνει αναφορά σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Από την συγκρότησή της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Μαΐου οι πληρωμές για αποζημιώσεις και έκτακτες ενισχύσεις για τη ζωική και φυτική παραγωγή φτάνουν συνολικά το 1,8 δισ. ευρώ», σημειώνει ο κ. Οικονόμου
«Με σχέδιο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι βρισκόμαστε, σταθερά, στο πλευρό των παραγωγών», υπογραμμίζει.

Οι πληρωμές

Οι αποζημιώσεις και οι έκτακτες ενισχύσεις που θα καταβληθούν στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα α μέχρι τις 10 Μαΐου 2023,ανέρχονται σε 155 εκατ. ευρώ, ενώ για επιπλέον 30 εκατ. ευρώ αποστέλλεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια δεύτερη δέσμη αιτήματος αποζημιώσεων, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, λόγω εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Έτσι, το συνολικό ποσό των προγραμματισμένων πληρωμών (ΕΛΓΑ, de minimis, προσωρινό πλαίσιο για την Ουκρανική κρίση) ανέρχεται σε 185,8 εκατ. ευρώ.

Απολογισμός πληρωμών αποζημιώσεων και ενισχύσεων 2020-2023

Επισημαίνεται ότι, συμπεριλαμβανομένων τωνπληρωμών 65 εκατ. ευρώ, το σύνολο των αποζημιώσεων, οι οποίες πληρώθηκαν την περίοδο 2020-2023 από τον ΕΛ.Γ.Α., είναι ύψους 957.191.804,50 ευρώ, εκ των οποίων τα έσοδα του Οργανισμού από την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά των ασφαλισμένων παραγωγών είναι 637,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η ενίσχυση του ΕΛ.Γ.Α. με τον ν.3877/2010 από τον κρατικό προϋπολογισμό, να υπερβαίνει τα 351,4 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, την περίοδο 2020-2022 καταβλήθηκαν περίπου 81 εκατ. ευρώ, για τα Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.
Υπενθυμίζεται δε, πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΛ.Γ.Α. με την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, διατέθηκαν για τις Πυρκαγιές του έτους 2021 33.742.304,40 ευρώ, ως πληρωμή προκαταβολών αποζημιώσεων, στις Π.Ε. Αττικής, Εύβοιας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας.
Συνολικά, οι αποζημιώσεις και ενισχύσεις, αθροιστικά με αυτές των έκτακτων πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη τριετία, ανέρχονται στο ποσό των 1,8 δισ. ευρώ.
οικ_7.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης