Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην τελική ευθεία το Μαξίμου για Επικρατείας με στόχευση νέους και γυναίκες – Οι κρίσιμες ημερομηνίες, το πρόγραμμα και οι περιοδείες

Στην τελική ευθεία το Μαξίμου για Επικρατείας με στόχευση νέους και γυναίκες – Οι κρίσιμες ημερομηνίες, το πρόγραμμα και οι περιοδείες
Η δυναμική του Επικρατείας προορίζεται για την προσέλκυση αναποφάσιστων ή πολιτών που θέλουν να απέχουν από την διαδικασία αλλά και των νέων και των γυναικών
Σχετικά Άρθρα
Οι ημέρες του Πάσχα θα λειτουργήσουν ως ωφέλιμος χρόνος για τον Πρωθυπουργό για να κλείσει κάποιες σημαντικές υποχρεώσεις στον προεκλογικό του αγώνα. Η κυριότερη είναι το «κλείσιμο» του ψηφοδελτίου Επικρατείας όπου λογικά ετοιμάζονται ονόματα-εκπλήξεις που θα δώσουν ώθηση στη γενικότερη εικόνα του κόμματος.

Το Επικρατείας


Έχουν ακουστεί πολλά ονόματα με κυριότερα την Σοφία Μπεκατώρου, τη Μίνα Γκάγκα, τον Χρήστο Στυλιανίδη ενός σίγουρος θεωρείται και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Μία θέση θα κρατηθεί για τον ομογενή που θα πάρει τη ψήφο των απόδημων Ελλήνων που μέχρι τώρα στην ειδική πλατφόρμα έχουν εγγραφεί γύρω στους 30.000. Ακούγονται αρκετά ονόματα όπως π.χ ο Έντι Ζεμενίδης αλλά θα γίνει γνωστό το όνομα μετά το Πάσχα.

Η στόχευση


Η δυναμική του Επικρατείας προορίζεται για την προσέλκυση αναποφάσιστων ή πολιτών που θέλουν να απέχουν από την διαδικασία αλλά και των νέων και των γυναικών, που αποτελούν ένα κόμμάτι στο οποίο η ΝΔ υστερεί ακόμα. Γι’ αυτό εκτιμούμε ότι τα πρόσωπα του Επικρατείας της ΝΔ θα ανήκουν κυρίως στο Κέντρο, την Κεντροαριστερά ή ακόμα και απολιτίκ.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες μετά το Πάσχα


Επίσης, ως γνωστό μετά το Πάσχα στις 22 Απριλίου ο Πρωθυπουργός θα κατευθυνθεί για τελευταία φορά σε αυτή τη θητεία του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα της ανακοινώσει της διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.
Μερικές μέρες μετά στις 26 Απριλίου αναμένεται να γίνει μεγάλη εκδήλωση όπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Η εκδήλωση για το πρόγραμμα της ΝΔ


Το έχουν επιμεληθεί ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογιώργης με τη συμβολή και των υπουργών. Στην κορυφή του προγράμματος της ΝΔ βρίσκονται οι καλύτεροι μισθοί για όλους, οι καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους, η προσιτή στέγη για τους νέους και ο εκσυγχρονισμός του κράτους, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει ειδικές θεματικές για όλους τους κρίσιμους τομείς και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Αλλαγές στην εκπροσώπηση της ΝΔ


Με την προκήρυξη των εκλογών, κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει ο Άκης Σκέρτσος και ο Γιάννης Οικονόμου θα τεθεί υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας.
Επικουρικά στον κ. Σκέρτσο θα δράσει όλο αυτό το διάστημα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ενώ δεν αποκλείεται ως ένα βαθμό να βοηθήσει και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος δεν κατεβαίνει υποψήφιος και δεν έχει τους περιορισμούς εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Οι επόμενες περιοδείες

Μετά το Πάσχα ο Πρωθυπουργός θα εντείνει τις περιοδείες του με πρώτο σταθμό την Κέρκυρα την προσεχή Τετάρτη. Την επομένη μέρα θα βρεθεί και στην πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας όπου και εκεί θα πραγματοποιήσει ομιλία. Την ερχόμενη Παρασκευή κατεβαίνει σε περιοδεία του στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, ενώ προγραμματίζονται ήδη περιοδείες σε περιοχές της Αττικής.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης