Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δήμος Αθηναίων: Προβάδισμα - έκπληξη του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά έναντι του Κώστα Μπακογιάννη

Δήμος Αθηναίων: Προβάδισμα - έκπληξη του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά έναντι του Κώστα Μπακογιάννη
Ο καλαθοσφαιριστής, υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προηγείται σε δημοσκόπηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη
Σχετικά Άρθρα
Έκπληξη πρώτου μεγέθους στο Δήμο Αθηναίων καταγράφει ο η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση τηςυποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα (4 έως 8 Απριλίου, σε δείγμα 1.033 ατόμων), ο Ν. Παππάς προηγείται κατά 4% (42 έναντι 38%) του σημερινού “γαλάζιου” δημάρχου Κ. Μπακογιάννη.
Κι αυτό γιατί:
-1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επιλέγει τον κ. Παππά που θεωρείται υπερκομματικός υποψήφιος έναντι μόλις 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά τον κ. Μπακογιάννη, ενώ ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του νυν δημάρχου και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (44 έναντι 31%).
-Όπως καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρό ρεύμα κατά Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων (54% τον Ιανουάριο και σήμερα), που εξηγείται από την μη ικανοποίηση από το έργο του σημερινού δημάρχου, η οποία φτάνει το 67% (50% καθόλου και 17% λίγο), αλλά και από την αντιπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του (17%).
Να σημειωθεί επίσης ότι υψηλά ποσοστά καταγράφουν ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ -14%) αλλά και ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της ΧΑ, Η. Κασιδιάρης (8%).

“Ισοπαλία” Πατούλη -Ιωακειμίδη

Έκπληξη, όμως, έχουμε και στην αξιολόγηση των υποψηφίων για την Π. Αττικής, με το σημερινό περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να έρχεται “ισοπαλία” (28%) με τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη.
Βασικό μειονέκτημα του πρώτου το υψηλό ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων (55%) και του δεύτερου η χαμηλή αναγνωρισιμότητα. Από τους υπόλοιπους υποψήφιους το υψηλότερο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφει ο κ. Σγουρός (18%), ενώ ο κ. Πρωτούλης βρίσκεται στο 9%.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρο (3%) είναι αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο για τον κ. Κασιδιάρη που μετρήθηκε για τον Δήμο Αθηναίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης