Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έξαλλος ο Χατζηδάκης: Πρωτοφανής η απεργία στη ΔΥΠΑ, είναι υπέρ των... πονηρούληδων

Έξαλλος ο Χατζηδάκης: Πρωτοφανής η απεργία στη ΔΥΠΑ, είναι υπέρ των... πονηρούληδων
Για την απεργία-αποχή που προκήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ)

Την έντονη ενόχληση του Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε η απεργία που κήρυξε συνδικαλιστική οργάνωση στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με τον υπουργό Εργασίας να αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ότι στην πραγματικότητα είναι υπέρ «των πονηρούληδων και των καταχραστών».
«Πρώτη φορά βλέπω απεργία υπέρ των πονηρούληδων και των καταχραστών! Μιλώ για την απεργία-αποχή που προκήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), με αφορμή την εφαρμογή του δήθεν «ποινολογίου των ανέργων».
Ποιες ήταν οι ρυθμίσεις που τους ενόχλησαν τόσο πολύ; Τα εισοδηματικά κριτήρια που καθιερώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου για τις παροχές της ΔΥΠΑ.
Η
διαγραφή από τα Μητρώα όταν ένας άνεργος αρνείται συνέχεια δουλειές.
Η επιβολή προστίμου σε δήθεν ανέργους που εργάζονται κανονικά και κοροϊδεύουν τη ΔΥΠΑ. Όπως και να το κάνουμε, αυτές οι ρυθμίσεις κοινής λογικής «ποινολόγιο» δεν είναι σίγουρα!» τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Όπως σημειώνει, «το πιο παράλογο από όλα είναι ότι οι συνδικαλιστές αποφάσισαν από μόνοι τους να εμποδίσουν μέσω αυτής της αποχής την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου «Δουλειές Ξανά» που έχει πρόσφατα ψηφιστεί από τη Βουλή (ν.4921/2022). Σάμπως είναι δουλειά του κάθε συνδικαλιστή να αρνείται για τον εαυτό του και τους συναδέλφους του την εφαρμογή της νομοθεσίας και όχι να την εφαρμόζει, όπως επιβάλλει το ίδιο το Σύνταγμα!»
Οι συνδικαλιστές της ΔΥΠΑ όμως πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης