Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαύρος (MRB): Πολύ δύσκολο να δούμε πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 4,5% το κόμμα Κασιδιάρη

Μαύρος (MRB): Πολύ δύσκολο να δούμε πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 4,5% το κόμμα Κασιδιάρη
Καθοριστικός παράγοντας για το εκλογικό τοπίο τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη είπε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως είναι πολύ δύσκολο να δούμε το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και τη ΝΔ δεύτερη στις εκλογές της 21ης Μαΐου διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δ. Μαύρος, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως καθοριστικός παράγοντας για το πώς θα διαμορφωθεί το εκλογικό τοπίο θα είναι το εάν θα συμμετάσχει ή όχι το κόμμα Κασιδιάρη στην εκλογική αναμέτρηση.

Πάνω από 4,5% το κόμμα Κασιδιάρη

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ, ο κ. Μαύρος ανέφερε πως στην περίπτωση που δεν απαγορευτεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη του στις εκλογές, τότε αυτό θα σημαίνει ότι θα απελευθερωθούν ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις για να κινηθούν προς τον συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό που, όπως είπε, «ήδη τον μετράμε τούτες τις μέρες περίπου στο 4% - 4,5% και με την αναγωγή μπορεί να πάει και αρκετά πιο ψηλά».
«Το δεύτερο είναι ότι με την αρχηγία ενός πολιτικώς ορθού ανθρώπου ενδέχεται να αντλήσει και άλλες δυνάμεις, οι οποίες θα χάσουν ή θα βρουν μία διέξοδο στα ενοχικά σύνδρομα που αισθάνονται.
Όμως από την άλλη μεριά, ενδέχεται αυτή η πολιτικώς ορθή στρογγυλότητα που θα αποκτήσει, να διώξει κάποιους ψηφοφόρους οι οποίοι είναι ακραία αντισυστημικοί.
Είναι απολύτως συνειδητή η επιλογή αυτών των ανθρώπων να πάνε προς αυτές τις κατευθύνσεις» υποστήριξε ο κ. Μαύρος.

7κομματική Βουλή

«Εάν λοιπόν επιτραπεί καταρχάς και μπει και στη Βουλή, τότε σημαίνει μάλλον επτά κόμματα, το οποίο ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας, ξεπερνώντας το 40% και περιπλέκοντας έτι περαιτέρω τα πράγματα.
Εάν δεν επιτραπεί, είναι το μεγάλο ερώτημα, διότι πρέπει να πάμε στα πιθανά σενάρια, κατά πάσα πιθανότητα τότε, επειδή το έχουμε μετρήσει αυτό το πράγμα, φαίνεται ότι οι ψήφοι αυτού του κομματικού σχηματισμού σκορπίζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη» ανέφερε ο κ. Μαύρος.

Δύσκολο να χάσει την πρωτιά η ΝΔ

Ερωτηθείς εάν η πρωτιά της ΝΔ που δείχνουν οι τάσεις μπορεί να ανατραπεί στην κάλπη, ο κ.Μαύρος υποστήριξε ότι το βρίσκει εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.
«Γιατί, δεν είναι μόνο η ερώτηση της πρόθεσης ψήφου, είναι και οι υπόλοιπες ερωτήσεις μέσα στις δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν μία φορά.
Αυτές και οι υπόλοιπες ερωτήσεις πέρα από την πρόθεση ψήφου, δείχνουν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, παραδείγματος χάρη, πρώτο κόμμα και την ΝΔ δεύτερο.
Βεβαίως εγώ επιφυλάσσομαι συνεχώς, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί» ανέφερε ο κ. Μαύρος, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να κοιτάμε στις δημοσκοπήσεις είναι τα ποσοστά και όχι η διαφορά των κομμάτων.

Θα δούμε τι θα γίνει

«Όλοι κατηγορηματικά έχουν απορρίψει τους πάντες κατηγορηματικά.
Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει πρωθυπουργό τους δύο αρχηγούς των άλλων κομμάτων.
Ο κ. Τσίπρας είπε εγώ δεν κάνω συγκυβέρνηση ηττημένων, ο κ. Μητσοτάκης είπε εγώ θέλω αυτοδυναμία κατηγορηματικά.
Αυτά είναι μεγαλοστομίες του πολιτικού μας συστήματος.
Θα θυμίσω τι έγινε το 2012 όπου διελύθη το σύμπαν.
Θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει» είπε ο κ. Μαύρος,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης