Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λάθος πολιτικός στόχος η αυτοδυναμία για Μητσοτάκη και ΝΔ – Η συγκυβέρνηση θα απορροφήσει την βίαιη φθορά που έρχεται

Λάθος πολιτικός στόχος η αυτοδυναμία για Μητσοτάκη και ΝΔ – Η συγκυβέρνηση θα απορροφήσει την βίαιη φθορά που έρχεται
Ενώ επικοινωνιακά ο Μητσοτάκης πράττει το αυτονόητο... ως πολιτικός στόχος η αυτοδυναμία είναι 100% λάθος, όχι 99% αλλά 100% λάθος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί σαν την εμπόλεμη Ουκρανία…
Στην Ουκρανία μιλούν για ανακατάληψη της Κριμαίας ενώ γνωρίζουν ότι αυτός ο στόχος είναι ανέφικτος, στρατιωτικά και πολιτικά.
Όμως ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας μιλάει για την Κριμαία για να ενθαρρύνει το στράτευμα, όταν ο αρχηγός του κράτους έστω και λεκτικά εμπνέει αισιοδοξία η ηττοπάθεια μετριάζεται….
Η στρατηγική Zelensky είναι η πεπατημένη ανά την ιστορία…
Στο τέλος ξέρει ότι θα οδηγηθεί σε ήττα αφού η Ρωσία ούσα πυρηνική δύναμη δεν μπορεί να ηττηθεί…

Γιατί είναι λάθος πολιτικός στόχος η αυτοδυναμία για Μητσοτάκη και ΝΔ…

Επικοινωνιακά ο Μητσοτάκης πρέπει να δημιουργήσει στο εκλογικό κοινό την πεποίθηση ότι μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές στις 21 Μαίου 2023 ή κατά το ορθότερο στις δεύτερες εκλογές αρχές Ιουλίου 2023.
Επικοινωνιακά λοιπόν ο Μητσοτάκης ακολουθεί την αρχέγονη συνταγή… ο ηγέτης πρέπει να εμπνέει και να περνάει την βεβαιότητα και σιγουριά ότι μπορεί να καταφέρει τους πολιτικούς του στόχους.
Όμως ενώ επικοινωνιακά ο Μητσοτάκης πράττει το αυτονόητο ως πολιτικός στόχος η αυτοδυναμία είναι 100% λάθος, όχι 99% αλλά 100% λάθος.
Γιατί;
Θα υποθέσουμε ότι η ΝΔ στον δεύτερο γύρο καταφέρνει να λάβει ποσοστά που θα της διασφαλίσουν την αυτοδυναμία.
Η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι 151 ή μέγιστο 152 βουλευτές.
Η κυβέρνηση αυτή θα είναι θνησιγενής ενώ έρχονται και οι δημοτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές το 2024 όπου μόνης της η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα υποστεί την μεγάλη πολιτική φθορά.
Στις ευρωεκλογές είναι πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας να έχουν περάσει μπροστά και προφανώς με ένα στραβοπάτημα ή ένα σκάνδαλο η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταρρεύσει και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Ένα ουσιώδες ζήτημα που στην ατζέντα του Μητσοτάκη και της ΝΔ βρίσκεται ίσως στην πρώτη θέση είναι τι θα γίνει τελικά με το Εθνικό κόμμα Έλληνες βουλευτής του οποίου είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης και Πρόεδρος ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Α. Κανελλόπουλος.
Το Εθνικό Κόμμα Έλληνες μπορεί να λάβει ποσοστά έκπληξη εάν περάσει από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου ίσως και πάνω από 5%, στην περίπτωση αυτή ενταφιάζεται το σενάριο της αυτοδυναμίας της ΝΔ.
Τα νομικίστικα τερτίπια και η αγωνία του Μητσοτάκη να φέρει συμπληρωματική διάταξη σε νόμο για 3η φορά είναι απόλυτη απόδειξη… ότι το Εθνικό κόμμα Έλληνες έχει τρομάξει τον Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση λειτουργεί στην περίπτωση αυτή ξεκάθαρα αντισυνταγματικά, οι νόμοι που έρχονται και γελοιοποιούν την δικαιοσύνη και το Σύνταγμα έχουν ένα μόνο στόχο… ιδιοτελή πολιτικά οφέλη.
Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει, οι πράξεις της κυβέρνησης κλονίζουν την δικαιοσύνη… είναι 100% λάθος η στρατηγική Μητσοτάκη απέναντι στο Εθνικό κόμμα Έλληνες.
Με την εκτρωματική τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να μπλοκάρει την κάθοδο του εθνικού κόμματος στις βουλευτικές.
Πυρήνας της κατάφορα αντιδημοκρατικής ρύθμισης είναι η διεύρυνση του σώματος των δικαστών του Αρείου Πάγου του Α1 που θα κληθούν να αποφασίσουν για την εκλογική κάθοδο των «Ελλήνων».
Επιχειρεί τουτέστιν να επιτύχει τον επονείδιστο αντισυνταγματικό στόχο της με την απροκάλυπτη παρέμβασή της στις αποφάσεις των αρεοπαγιτών.

Ποιος θα είναι το πολιτικό θύμα;

Η συγκυβέρνηση έχει ένα πλεονέκτημα.
Η παρελθούσα ελληνική εμπειρία έδειξε… ότι με συγκυβέρνηση την πολιτική φθορά την επωμίζεται το μικρό κόμμα ο δεύτερος εταίρος της συγκυβέρνησης (ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη, ΠΑΣΟΚ)…
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδύναμοι δεν θα επιβιώσουν.
Η αυτοδυναμία στο καλύτερο σενάριο θα είναι οριακή οπότε η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θα είναι έρμαιο συμφερόντων που θα εκβιάζουν την κυβέρνηση.
Μια συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ π.χ. με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη θα δημιουργούσε μια κυβέρνηση έως 170 βουλευτών άλλο 170 και άλλο 151 βουλευτές… η αριθμητική είναι ξεκάθαρη…

Ποιος θα είναι το πολιτικό θύμα;

Οι δυνητικοί πολιτικοί εταίροι της ΝΔ θα είναι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
Το ΠΑΣΟΚ έχει την πικρή εμπειρία της συνεργασίας με την ΝΔ στο παρελθόν όπου το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε ήταν το θύμα και υπέστη συντριπτική πολιτική ήττα αφού επωμίστηκε όλη την πολιτική φθορά.
Ο Ανδρουλάκης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει συγκυβέρνηση με την ΝΔ και με πρωθυπουργό όχι τον Μητσοτάκη αλλά άλλο πρόσωπο αποκλειστικά γιατί θέλει να αποτρέψει… την επανάληψη της παλιάς ιστορίας.
Με όρους εκλογικών επιδόσεων το τρίτο κόμμα δεν μπορεί να ορίζει τον πρωθυπουργό, το πρώτο κόμμα πρέπει να ορίζει τον πρωθυπουργό και αυτό είναι το ορθό…
Στην Ιταλία η Meloni με το Εθνικό της κόμμα Αδέρφια για την Ιταλία έβαλε veto τονίζοντας στην Lgea το άλλο εθνικό κόμμα του Salvini ότι το πρώτο κόμμα ορίζει τον πρωθυπουργό... και αυτό είναι το ορθό.
Ο Ανδρουλάκης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ... όμως ξέρει τι θα συμβεί… και έρχονται ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές.
Το σενάριο ότι όλα θα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει επενδυτική βαθμίδα, η Ελλάδα το 2025 θα αναβαθμιστεί σε ώριμη από αναδυόμενη αγορά με βάση την Morgan Stanley Capital International (MSCI) είναι ωραία… αλλά η εμπειρία αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο και ο ξενοδόχος είναι... τα απρόοπτα γεγονότα, που μπορεί να τινάξουν όλους τους σχεδιασμούς στον αέρα. 
Επίσης να τονίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα και να μειώνει και σε απόλυτα μεγέθη το χρέος όχι μόνο λογιστικά λόγω της αύξησης του παρανομαστή στον λόγο σχέσης χρέους προς ΑΕΠ και με την υποβοήθηση του υψηλού πληθωρισμού.
Τα επόμενα χρόνια θα είναι προσαρμογή στην παλαιά κανονικότητα... που περιλαμβάνει και λιτότητα...

Μετά το ΠΑΣΟΚ, ο επόμενος δυνητικός εταίρος είναι ο Βελόπουλος και η Ελληνική λύση.
Η Ελληνική λύση εάν καταφέρει να μπει στην Βουλή το Εθνικό κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη θα τους εξαφανίσει…
Οπότε ο Βελόπουλος θα σταθμίσει όλες τις παραμέτρους.

Πάντως το ιδανικό σενάριο θα ήταν συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ πέριξ ή πάνω από 30% και το Εθνικό κόμμα Έλληνες με 5% στην Βουλή.
Το σενάριο ίσως να μην απέχει από την πραγματικότητα... εάν όλα εξελιχθούν λογικά... χωρίς παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη και άλλα εθιστικά παράνομα... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης