Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Αναγκαίο και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Αχτσιόγλου: Αναγκαίο και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας
"Τα funds λειτουργούν ασύδοτα, σπίτια πλειστηριάζονται για οφειλές ελάχιστων χιλιάδων ευρώ και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ούτε μπορούν να βρουν κάποιον να επικοινωνήσουν. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη", σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου
«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αναγκαία και απολύτως εφαρμόσιμη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
«Η ΕΕ επιτρέπει την ύπαρξη εξαναγκαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των χρεών φυσικών προσώπων. Εξαναγκαστικός μηχανισμός σημαίνει ότι η ρύθμιση που θα παράγεται από την πλατφόρμα θα δεσμεύει και την Τράπεζα και το fund. Αν δεν την αποδεχτούν και πάνε για πλειστηριασμό αυτός θα είναι άκυρος. Επίσης, ο πολίτης θα έχει σε κάθε περίπτωση τη δυνατότητα προσφυγής στο δικαστήριο», ανέφερε μιλώντας στο MEGA η κα Αχτσιόγλου.
Η ίδια σημείωσε ότι «τα funds λειτουργούν ασύδοτα, σπίτια πλειστηριάζονται για οφειλές ελάχιστων χιλιάδων ευρώ και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ούτε μπορούν να βρουν κάποιον να επικοινωνήσουν. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη, διότι ψήφισε έναν πτωχευτικό κώδικα με τον οποίο πτωχεύουν όλοι και ρευστοποιούνται οι περιουσίες των πολιτών. Κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας. Ψήφισε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό που “πούλησε” ως δεύτερη ευκαιρία και στην πραγματικότητα δεν δίνει καμία δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών, διότι δεν δεσμεύει ούτε τις Τράπεζες ούτε τα funds. Αυτή η κατάσταση, που έχει δομήσει η ΝΔ με τις επιλογές της, σαρώνει την ελληνική κοινωνία».

Για ακρίβεια

Αναφερόμενη στην ακρίβεια, υπογράμμισε ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα, στα μέσα του το εισόδημα τελειώνει. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση κόστους ζωής και εισοδήματος στην Ευρώπη, ενώ κάποιες ελάχιστες εταιρείες σωρεύουν δισεκατομμύρια υπερκερδών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022 δεκατρείς εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις σημείωσαν ρεκόρ κερδοφορίας της τελευταίας 20ετίας».
Για την αγορά ενέργειας επισήμανε ότι «στη χώρα λειτουργούν καρτέλ, η κυβέρνηση όμως δεν παρενέβη ρυθμιστικά και άφησε αυτή την κατάσταση να εξελίσσεται. Η ΝΔ αφαιρεί από τους πολίτες εισόδημα διά του ΦΠΑ και τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας. Ο καταναλωτής πλήρωσε δύο φορές τις χρεώσεις της ενέργειας, κατευθείαν από την τσέπη του με τους λογαριασμούς και διά του ΦΠΑ για να επιδοτηθεί η αισχροκέρδεια».

Επικίνδυνος ο ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης

Για τη νέα τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει πως η αρχική διάταξη ήταν αλυσιτελής. Είχαμε προτείνει δύο εναλλακτικές διατάξεις για να αποκλειστεί το ναζιστικό μόρφωμα - εγκληματική οργάνωση. Η ΝΔ τις είχε απορρίψει και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Είναι αδιανόητη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης και επικίνδυνος ο ερασιτεχνισμός της. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ είναι ανίκανη να φέρει μία σοβαρή ρύθμιση ή τελικά δεν θέλει να φέρει μία ρύθμιση η οποία θα έχει αποτέλεσμα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης