Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μετράνε τις δυνάμεις τους – Οι κρίσιμες περιοχές, οι καμπάνιες και σε ποιες κοινωνικές ομάδες υπερτερούν

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μετράνε τις δυνάμεις τους – Οι κρίσιμες περιοχές, οι καμπάνιες και σε ποιες κοινωνικές ομάδες υπερτερούν
Στην Πειραιώς έχουν αποφασίσει τις μαζικές περιοδείες σε δήμους και περιοχές της Αθήνας
Την δυναμική τους και τις αδυναμίες τους μετρούν τα 3 πολιτικά κόμματα και αναπροσαρμόζουν τους στόχους και τα μηνύματα που θα αναδείξουν στις προεκλογικές τους καμπάνιες.

Δυνατή στην περιφέρεια, προσοχή στην Αττική

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της, είναι δυνατή σε κάποιες περιφέρειες ενώ σε κάποιες άλλες η συσπείρωσή της είναι χαμηλή και έχει και διαρροές προς τα δεξιά όπως π.χ σε κάποιους νομούς της Β. Ελλάδας. Όμως, η κύρια εικόνα είναι ότι στην επαρχία δεν έχει τόσο μεγάλο ζήτημα, όσο στην περιοχή της Αττικής.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει παρατηρηθεί μία χαρακτηριστική κάμψη μετά τα Τέμπη, η οποία αλλάζει πολύ αργά.

Το κεντρικό σύνθημα και οι περιοδείες στην Αθήνα

Γι’ αυτό και στην Πειραιώς έχουν αποφασίσει τις μαζικές περιοδείες σε δήμους και περιοχές της Αθήνας όπως θα συμβεί σήμερα στην περιοχή του Κουκακίου, όπου θα περιοδεύσει ο Πρωθυπουργός.Παράλληλα, όμως, στο κάδρο θα μπουν και άλλοι δήμοι.
Είδαμε ότι επισκέφτηκε κάποιες περιοχές όπως η Πετρούπολη, το Μαρούσι κ.α. Το βασικό σύνθημα «σταθερά, τολμηρά, μπροστά» γίνεται άνοιγμα και σε ένα πιο κεντρώο ακροατήριο, με την προοπτική ακόμα πιο γενναίων μεταρρυθμίσεων.

Η σημασία των νέων εδρών στην Αττική

Μην ξεχνάμε, ότι όλες οι εκλογικές περιφέρειες της Αττικής (Βόρειος Τομέας, Νότιος Τομέας, Δυτικός Τομέας, Ανατολική Αττική) εκτός από την Ά Αθηνών κέρδισαν μία έδρα και τα στελέχη, παλαιά και νέα, θα πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος στην Αττική για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό ποσοστό στις πρώτες εκλογές της 21 ης Μαΐου.

Το αφήγημα και το άνοιγμα στους νέους

Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας έχει επίκεντρο την οικονομία, τα καλύτερα εισοδήματα και την ψηφιακή μετάβαση του κράτους.
Εχθές ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποσχέθηκε εκ μέρους της ΝΔ ότι η χώρα την επόμενη τετραετία θα έχει ψηφιοποιήσει 4.000 υπηρεσίες του κράτους που θα συντελέσουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Τις προηγούμενες μέρες έκανε ο Πρωθυπουργός ένα άνοιγμα στους νέους με το πρόγραμμα για τα χαμηλότοκα δάνεια για αγορά σπιτιού ενώ εχθές βρέθηκε συνεντευξιαζόμενος στην γνωστή youtuber Νεφέλη Μεγκ το οποίο, επίσης, είναι μια προσπάθεια προσέγγισης νεότερων ηλικιών.

Που είναι δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατός σε περιφέρειες της Αττικής, όπως ο Δυτικός Τομέας και η Δυτική Αττική, αλλά και ο Β Πειραιάς. Έχει μεγαλύτερη διείσδυση στις γυναίκες, στο καλλιτεχνικό κόσμο και στους νέους και αυτό είναι σημαντικό διότι πλέον θα αρκετά παιδιά θα ψηφίσουν φέτος νωρίτερα από τα 18 έτη τους.
Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι δυνατή σε περιφέρειες που η ΝΔ δεν είναι. Όπως είναι η Άρτα, η Πρέβεζα και η Αχαία.
Στην Κρήτη, στα Χανιά περιμένουν την πρωτιά του Παύλου Πολάκη που θα είναι σημαντική βοήθεια στη μάχη του νησιού. Θυμίζουμε ότι για μόλις 900 ψήφους περίπου ήταν πιο κάτω από την Ντόρα Μπακογιάννη της ΝΔ που ήρθε πρώτη σε ψήφους.

Προτάσσει τα θέματα της διαφάνειας και δικαιοσύνης

Η Κουμουνδούρου, δεν είναι δυνατή στα θέματα της οικονομίας. Όχι μόνο για την κυβερνητική θητεία του 2015-2019 αλλά και γιατί αυτό που προτάσσει είναι νέοι φόροι, λέξη που δεν θέλει να ακούει η μεσαία τάξη. Επίσης, στέκεται σε 2-3 ζητήματα που ναι μεν είναι «πιασάρικα» όπως η νέα ρύθμιση για τα χρέη, η πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια τα οποία, όμως, έχουν αγγίξει και στην κυβέρνηση όπως π.χ υπάρχει νέα ρύθμιση
για τα χρέη ενώ τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών έχουν μειωθεί αισθητά από το 2019.
Προβάλλει, όμως, τα θέματα διαφάνειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και έχει ως βασικό σύνθημα της καμπάνιας «Δικαιοσύνη Παντού».

Το ΠΑΣΟΚ, οι δυνατές περιοχές και η Απόφαση Αλλαγής

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, είναι δυνατό σε ορισμένες περιοχές της επικράτειας όπως π.χ Κρήτη, νησιά –ενδέχεται να πάρει την μονοεδρική στη Ζάκυνθο με την κάθοδο του Σταύρου Κοντονή που μετακόμισε στη Χαριλάου Τρικούπη-, στη Ξάνθη, Κομοτηνή, ενώ διατηρεί κάποιες δυνάμεις σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, εισπράττει από το τοξικό κλίμα που δημιουργείται μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ο στόχος του είναι να έχει ένα ποσοστό στις πρώτες εκλογές γύρω στο 12%, ποσοστό που στις δεύτερες εκλογές σίγουρα θα μειωθεί. Βασικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Ανδρουλάκη είναι το «Απόφαση Αλλαγής».

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης