Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών
Η ΝΔ ζητά αυτοδυναμία, δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική είπε ο υπουργός Εξωτερικών
Την θέση πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών, με βάση το διεθνές δίκαιο και με συγκεκριμένους όρους διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για την αλλαγή στο κλίμα στα ελληνοτουρκικά και αν πιστεύει ότι είναι πραγματική, ο κ.Δένδιας είπε ότι μετά την επίσκεψη του στην Αντιόχεια υπήρξε αλλαγή στην συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.
«Όχι μόνο η Τουρκία δεν παραβιάζει, αλλά δεν έχει καν πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο» είπε ο κ. Δένδιας αναφέροντας πως είναι πολύ σοβαρό το να δημιουργηθεί ένα κλίμα που να μας επιτρέψει μετά τις εκλογές, νηφάλια, να δούμε αν μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας.
«Πριν την Αντιόχεια υπήρχε φόβος θερμού επεισοδίου, αυτό έχει φύγει πλέον από το τραπέζι» υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας πως ηΕλλάδα είναι απολύτως ανοιχτή σε διάλογο, με βάση το διεθνές δίκαιο και με συγκεκριμένους όρους.

Δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική

Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές ο κ.Δένδιας ανέφερε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει συνολική πρόταση στην κοινωνία που περιλαμβάνει και τον εκλογικό νόμο, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει κρύψει ότι δεν πιστεύει στην απλή αναλογική.
Σχετικά με την αυτοδυναμία της ΝΔ και την πολυδιάσπαση της ψήφου που αποτελεί εμπόδιο προς την αυτοδυναμία, ο κ.Δένδιας τόνισε ότι «καταθέτουμε συνολική πρόταση στην κοινωνία».
«Δεν μπορούμε να ενυποθηκεύσουμε την πρότασή μας συζητώντας ενδεχόμενα.
Είναι θέμα του κυρίαρχου ελληνικού λαού.
Η πρότασή μας είναι πρόταση αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη ΝΔ.
Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την πρόταση της ΝΔ, αλλά είναι συνολική.
Δεν πιστεύουμε στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και δεν το κρύψαμε» είπε ο κ.Δένδιας, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες και αν θα πάμε και σε τρίτες, απάντησε ότι δεν μπορούμε να συζητάμε επί ενδεχομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης