Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος από τις δηλώσεις Κούγια περί «εμπορίου οργάνων»: Στήριξη Πλεύρη σε Ηλιάδη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη

Σάλος από τις δηλώσεις Κούγια περί «εμπορίου οργάνων»: Στήριξη Πλεύρη σε Ηλιάδη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας «θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους»
Την πλήρη στήριξη προς τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, μετά τους υπαινιγμούς που άφησε για το πρόσωπό του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη συνάντηση που είχαν μαζί του το πρωί της Πέμπτης (6/4) ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας «θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους».
Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου, θα κινηθεί αυτοτελές το ίδιο.
«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως. Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Κούγιας: Με ποια ιδιότητα θα πάρει την δικογραφία ο κ. Πλεύρης;

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Ηλιάδη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία θέτει το ερώτημα με ποια ιδιότητα θα πάρει την δικογραφία ο υπουργός Υγείας;
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κούγιας αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Δεν έχω άποψη τι επιπέδου Υπουργός Υγείας είναι ο Πλεύρης, αλλά από αυτό που δημοσιοποιήθηκε, ότι δηλαδή, θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης Πισπιρίγκου για να κινηθεί νομικά εναντίον μου το Υπουργείο, για τη μία και μοναδική ερώτηση που έκανα στον Ηλιάδη, αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρέπει να έχει και σοβαρή σχέση με το ποινικό δίκαιο.
Θέλω να του υποβάλω τις εξής ερωτήσεις:
1) Με ποια ιδιότητα θα πάρει αντίγραφα της δίκης Πισπιρίγκου;
2) Είναι διάδικος;
3) Εκπροσωπεί το θύμα ή την κατηγορουμένη;
4) Είναι μήπως Εισαγγελέας;
5) Είναι μήπως Δικαστής;
Η οποιαδήποτε ερώτησή μου αφορά τον Ηλιάδη προσωπικά και ακόμη και εάν αυτός ισχυρίζεται ότι τον συκοφάντησα, μόνο αυτός έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση εναντίον μου και εναντίον της κας κατηγορούμενης, την όποιαν εγώ εκπροσωπώ. Καλό είναι να δημιουργούμε εντυπώσεις ενόψει των εκλογών, αλλά όταν έχουμε τελειώσει τη νομική απαγορεύεται να μεταβληθούμε σε Μαυρογιαλούρους».

Οι επίμαχες δηλώσεις Κούγια

Ως συνήγορος της 34χρονης κατηγορουμένης στην υπόθεση της Πάτρας, ο Αλέξης Κούγιας ρώτησε τον διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος κατέθετε, «αν αποστέλλει στο εξωτερικό όργανα παιδιών για μεταμοσχεύσεις».
Ο εντατικολόγος απάντησε εκνευρισμένος πως «δεν είμαι κούριερ» και δήλωσε περήφανος για την συνεισφορά του στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
Τέλος ο κ. Ηλιάδης είπε πως οι ερωτήσεις του κ. Κούγια είναι «προσβολή για τους γονείς που έχουν δωρίσει όργανα».
Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάθεση του γιατρού θεωρείται κομβικής σημασίας στη δίκη για την υπόθεση της Πάτρας, που από σήμερα περνά στον κύκλο των μαρτύρων που αφορούν το μετά την ανακοπή του 9χρονου παιδιού διάστημα, έως τον θάνατό του στις 29 Ιανουαρίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης