Πολιτική

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ στηρίζουν την πρόταση Τσίπρα για γάμο - τεκνοθεσία – Δεν πέτυχε η διείσδυση της ΝΔ με Πατέλη - Γιατρομανωλάκη

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ στηρίζουν την πρόταση Τσίπρα για γάμο - τεκνοθεσία – Δεν πέτυχε η διείσδυση της ΝΔ με Πατέλη - Γιατρομανωλάκη
H ΝΔ είχε επενδύσει πολύ στο πρόσωπο του Αλέξη Πατέλη, συμβούλου του Πρωθυπουργού αλλά και του Νικόλα Γιατρομανωλάκη, δηλωμένων ομοφυλόφιλων – με τους οποίους πίστευε ότι θα διεισδύσει στο χώρο αυτό που κάποτε η ΝΔ, ως παραδοσιακό δεξιό κόμμα, δεν είχε καμία αναφορά
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προέβη σε μία πρόταση εχθές που βάζει ξανά στο κάδρο το χώρο των ΛΟΑΤΚΙ+, υποσχόμενος θεσμοθέτηση του γάμου για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου αλλά και τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτου φύλου και σεξουαλικής προτίμησης. Ασφαλώς, είναι μία θέση με την οποία δεν συμφωνούμε, θεωρούμε ότι η κοινωνική ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ+ έχει πλήρη δικαιώματα.
Η πρόταση αυτή βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία σε σύγχυση καθώς είχε επενδύσει επικοινωνιακά μεν σε μία θετική - προοδευτική ατζέντα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ που, ωστόσο, δεν είναι τόσο τολμηρή όσο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θεσμοθέτηση γάμου και την τεκνοθεσία.
Κυρίως, όμως, η ΝΔ είχε επενδύσει πολύ στο πρόσωπο του Αλέξη Πατέλη, συμβούλου του Πρωθυπουργού αλλά και του Νικόλα Γιατρομανωλάκη, δηλωμένων ομοφυλόφιλων – με τους οποίους πίστευε ότι θα διεισδύσει στο χώρο αυτό που κάποτε η ΝΔ, ως παραδοσιακό δεξιό κόμμα, δεν είχε καμία αναφορά και καμία σχέση. 
Το Μαξίμου (και πολλοί άλλοι) ανέχτηκαν την επικοινωνιακή επίθεση που έκανε ο κ. Πατέλης αποκαλύπτοντας τον σύντροφό του με τον οποίο γνωρίστηκε στο Λονδίνο το 2004, ότι έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό και παρόλο που είναι υπέρ της τεκνοθεσίας από gay γονείς, εκείνοι απέκλεισαν το να υιοθετήσουν ένα παιδί.
Όπως και του κ. Γιατρομανωλάκη, ότι είναι ο πρώτος gay υπουργός στην ιστορία της νεοελληνικής ιστορίας. 
Θεώρησε έτσι (Μαξίμου) ότι φέρνει προς το μέρος του μια κοινωνική ομάδα που δεν είχε ιδιαίτερη σχέση.
Γι’ αυτό και δεν σχολίασε, ούτε συνέστησε προσοχή στον σύμβουλό του. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σήμερα στη ΝΔ, οι βουλευτές δεν είναι υπέρ μιας τέτοιας προσέγγισης αλλά δεν μπορούν να είναι κατηγορηματικοί όταν ο πρόεδρος κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ αυτής της ατζέντας.
Όπως π.χ ο κ. Σαμαράς ή πιο παραδοσιακοί δεξιοί Βορίδης κ.α.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+, το τμήμα Δικαιωμάτων και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, ενάντια στις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ο κ. Τσίπρας αποτύπωσε μία πρόταση για θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας στα gay ζευγάρια. 
Όπως μάθαμε, είχε πλήθος κόσμου που ήρθε να ακούσει την πρόταση Τσίπρα επιβεβαιώνοντας ότι η μεγάλη μερίδα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ή επέστρεψε και ότι ουδέποτε παρασύρθηκε από τις ενέργειες Πατέλη-Γιατρομανωλάκη που εξέθεσαν την προσωπική τους ζωή στην διάθεση του κόμματος…
Η διείσδυση στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν πέτυχε… 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης