Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για τη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – Επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στη Συμμαχία

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για τη  Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – Επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στη Συμμαχία
Της συνάντησης της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας θα προηγηθεί σύντομη τελετή εισδοχής της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας (NUC) σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, σήμερα, Τρίτη 4/4, ο Ν. Δένδιας.
Της συνάντησης της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας θα προηγηθεί σύντομη τελετή εισδοχής της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς πλέον γίνεται πλήρες μέλος της Συμμαχίας.

Συμμετοχή Kuleba

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας (NUC) σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, στην οποία θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba.
Μεταξύ άλλων, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε θέματα σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας, από πλευράς ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.
Σημειώνεται ότι η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται τρεις μήνες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στο Βίλνιους τον Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του το προηγούμενο 24ωρο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, με αφορμή τη σημερινή επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στη Συμμαχία, ανέφερε ότι σύντομα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Stoltenberg , «η θέση του ΝΑΤΟ για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας παραμένει αμετάβλητη. Και αυτή είναι ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Συμμαχίας», ενώ κύριος στόχος είναι να «διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει ως κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης