Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πισωγύρισμα» Μητσοτάκη για τους αντιπεριφερειάρχες - Θα συμμετάσχουν κανονικά στις εθνικές εκλογές

«Πισωγύρισμα» Μητσοτάκη για τους αντιπεριφερειάρχες - Θα συμμετάσχουν κανονικά στις εθνικές εκλογές
Έντονο παρασκήνιο στη «γαλάζια» πολυκατοικία…
Σχετικά Άρθρα
Έντονο παρασκήνιο και φαγωμάρα υπάρχει στη ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που έρχεται στην Βουλή μέσα στην εβδομάδα.
Σύμφωνα με αυτό, θα εξαιρούνται του ασυμβίβαστο για να κατέλθουν υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες.
Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μπρατάκος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και στενός συνεργάτης του είχε πει σε συνέντευξή του ότι οι αντιπεριφερειάρχες δεν θα πάρουν χρίσμα υποψήφιου βουλευτή.
Αυτό είχε ειπωθεί πριν 2 μήνες περίπου.
Και μάλιστα, όπως λέγεται ήταν και εντολή Μητσοτάκη καθώς πολλοί βουλευτές τον έπιασαν κατ’ ιδίαν και του έκαναν παράπονα ότι οι αντιπεριφερειάρχες ετοιμάζονται για βουλευτές από προνομιακή θέση, δηλαδή δεν βάλλονται όπως οι βουλευτές στις περιφέρειες.
Όμως, ήρθαν τα Τέμπη και η συσπείρωση της ΝΔ χαλάρωσε.
Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ σε άλλες μετρήσεις πιάνει ένα ποσοστό 30% σε άλλες το πολύ 32,5%.
Η συσπείρωση δεν είναι η ιδανική γι’ αυτό πλέον αναζητούνται τρόποι που μπορεί να ενδυναμωθεί. Στο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή, ίσως και σήμερα το βράδυ αναμένεται να μην υπάρχει ασυμβίβαστο αντιπεριφερειαρχών για τις θέσεις υποψήφιων βουλευτών.
Και επίσης θα εξαιρεθούν και άλλοι, όπως οι γενικοί γραμματείς των δήμων κ.α.
Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να τεθούν κάποιοι αντιπεριφερειάρχες στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Όπως π.χ. του Χρήστου Μιχαλάκη στο νομό Τρικάλων, ο Σάκης Φωλίνας στο νομό Γρεβενών αλλά ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ιωάννης στο νομό Χαλκιδικής.
Αυτό το ήξεις αφίξεις μπορεί να ενδυναμώσει την συσπείρωση και ίσως το τελικό ποσοστό αλλά είναι «πισωγύρισμα» Μητσοτάκη που θα δυσαρεστήσει κάποιους βουλευτές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης