Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Διασφαλίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα σύνορά μας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση

Θεοδωρικάκος:  Διασφαλίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα σύνορά μας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση
"Αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πιστεύω ότι θα μας εμπιστευτεί, μπορούμε και αμέσως μετά τις εκλογές να προγραμματίσουμε την κατασκευή και των επομένων χιλιομέτρων ούτως ώστε μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να ολοκληρωθεί το έργο στον Έβρο", ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα
«Χθες, ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, υπογράψαμε τη σύμβαση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο για 35χλμ. Διασφαλίζουμε έτσι καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα σύνορά μας, ανταποκρινόμαστε στο λαϊκό αίσθημα και την εθνική απαίτηση και ανάγκη να έχουμε ασφάλεια στα σύνορά μας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση που παραμένει ισχυρή απειλή», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως η κατασκευή του είναι ένα έργο που το θέλουν όλοι οι Έλληνες, ενώ υπογράμμισε ότι «το 2022 η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε την είσοδο σε 260.000 παράνομους μετανάστες. Στα 37χλμ φράχτη που υπάρχουν, έχει διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να περάσει κανένας και έτσι, ο φράχτης θα επεκταθεί κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου, δηλαδή 140χλμ».
Σχετικά με τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, ο υπουργός απάντησε πως «το πρώτο που θέλω να πω σε αυτούς που έχουν αντιρρήσεις είναι να πάνε πρώτα μια βόλτα στον Έβρο, να μιλήσουν με τους κατοίκους και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην θέλει την κατασκευή του φράχτη.
Όπως και εμείς που ζούμε εδώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής ξέρουμε ότι ένα τμήμα της εγκληματικότητας συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση. Για αυτό δεν φτιάχνουμε μόνο τον φράχτη, αλλά συλλαμβάνουμε και όλους τους εγκληματίες που διακινούν παράνομους μετανάστες.
Προχθές η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε μια εγκληματική οργάνωση 41 ανθρώπων που διακινούσαν παράνομους μετανάστες μαζεύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ από αυτό και μόνο πέρσι επιστράφηκαν στις πατρίδες τους πάνω από 10.000 παράνομοι μετανάστες».
Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με διάφορες αποχρώσεις και διαφορετικές αντιλήψεις. Όλοι οι Έλληνες θυμόμαστε ότι όταν ήταν κυβέρνηση τα σύνορα στον Έβρο ήταν ξέφραγο αμπέλι και στη θάλασσα δεν αναγνώριζαν ότι υπάρχουν σύνορα. Και έτσι, η Ελλάδα γέμισε με παράνομους μετανάστες που στοιβάζονταν με άθλιο τρόπο στη Μόρια, στο Ελληνικό, στην Ειδομένη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε απάνθρωπες συνθήκες, διέσυραν και απαξίωναν την Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει. Παραμένει στις ίδιες ιδεοληψίες και αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, ας πει κάτι διαφορετικό τώρα, ας ξεκαθαρίσουν.
Προχθές ο κ. Παπαδημούλης πήγε στο ευρωκοινοβούλιο, πήρε πρωτοβουλίες και ψήφισε ενάντια στην χρηματοδότηση από την ΕΕ τέτοιου είδους τεχνιτών εμποδίων, μια πράξη που στρέφεται ευθέως εναντίων των συμφερόντων της πατρίδας μας και θα έπρεπε κανονικά ο κ. Τσίπρας να είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Παπαδημούλη από τις γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλα στελέχη του λένε ότι ο φράχτης δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο.Ψέματα. Διότι οι αστυνομικοί μας, οι στρατιώτες μας, οι Εβρίτες σώζουν ανθρώπους όταν πέφτουν στα παγωμένα νερά του Έβρου τον χειμώνα και κάνουν ότι μπορούν για να διασώσουν την ανθρώπινη ζωή».

Είναι και ένα οχυρωματικό έργο - Παίζει κρίσιμο ρόλο και στην άμυνα

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «το έργο αυτό είναι απαραίτητο και ταυτόχρονα είναι και ένα οχυρωματικό έργο και παίζει κρίσιμο ρόλο και στην άμυνα της πατρίδας μας και είμαστε αποφασισμένοι είτε βρούμε λεφτά από την Ευρώπη, είτε δεν βρούμε, να το τελειώσουμε όλο γιατί είναι θέμα ασφάλειας των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα».
«Ευελπιστώ ότι αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πιστεύω ότι θα μας εμπιστευτεί, μπορούμε και αμέσως μετά τις εκλογές να προγραμματίσουμε την κατασκευή και των επομένων χιλιομέτρων ούτως ώστε μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να ολοκληρωθεί το έργο στον Έβρο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης