Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη προσβολή στα θύματα των Τεμπών το ακαταδίωκτο στην Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη προσβολή στα θύματα των Τεμπών το ακαταδίωκτο στην Επιτροπή
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα
«Αδιανόητη προσβολή στα θύματα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την «κυβερνητική απάντηση για το ακαταδίωκτο στην επιτροπή» που θα διερευνήσει το δυστύχημα των Τεμπών.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «η ψήφιση ακαταδίωκτου για την επιτροπή που σύστησε ο κ. Μητσοτάκης για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της συγκάλυψης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει επισημαίνοντας με έμφαση ότι «η δικαιολογία, ωστόσο, του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου, πως ψηφίζουν το ακαταδίωκτο για να “θωρακίσουν την ανεξαρτησία” της Επιτροπής, που οι ίδιοι όρισαν για να τους ελέγξει, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας και μιας αδιανόητης προσβολής στα θύματα και στις οικογένειές τους».
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Απέναντι στο αίτημα, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά ολόκληρης της κοινωνίας για αλήθεια στα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει από τους πολίτες ψήφο συγκάλυψης».
Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης θεσπίζεται το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Η τροπολογία, στο άρθρο 5, ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την τροπολογία προσβλητική για τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε κάνοντας λόγο για θλιβερό κοινοβουλευτικό σόου.
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία στοχεύει στο να αμνηστεύσει από τις ευθύνες της την Επιτροπή, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «είθισται να λειτουργεί έτσι για να θωρακιστεί η ανεξαρτησία του προέδρου και των μελών της Επιτροπής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης