Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Δεν θα είμαι εγώ υπουργός Παιδείας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις - Θα διεξαχθούν με υπηρεσιακό υπουργό

Κεραμέως: Δεν θα είμαι εγώ υπουργός Παιδείας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις - Θα διεξαχθούν με υπηρεσιακό υπουργό
Ξεκαθάρισε επίσης πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμα και την τελευταία ημέρα, αναφερόμενη στο ότι δεν έχει τεθεί θέμα να είναι η ίδια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση
"Η ΝΔ προφανώς επιδιώκει να είναι αυτοδύναμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους από άλλους χώρους", δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ έδωσε και διευκρινίσεις για το ποιος/ποια υπουργός Παιδείας θα κάνει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εξηγώντας ότι θα είναι υπηρεσιακό πρόσωπο και όχι η ίδια και γι΄αυτό άλλωστε επελέγη η ημερομηνία της 21ης Μαΐου για τις εκλογές, για να μην γίνει αλλαγή σκυτάλης εν μέσω των Εξετάσεων.
Ξεκαθάρισε επίσης πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμα και την τελευταία ημέρα, αναφερόμενη στο ότι δεν έχει τεθεί θέμα να είναι η ίδια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.
"Για να διευκρινίσω μια παρεξήγηση που έγινε χθες, ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησε στην απόφαση οι εκλογές να γίνουν 21 Μαΐου και όχι 28, είναι ότι εάν γινόντουσαν στις 28 Μαΐου, επειδή κάνει περίπου 10 μέρες για να σχηματιστεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και να αναλάβει ένας υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας, αυτό θα σήμαινε ότι οι πανελλαδικές θα ξεκινούσαν με εμένα ως υπουργό και εν μέσω πανελλαδικών θα άλλαζε ο υπουργός.
Αυτό δεν είναι θεμιτό, δεν είναι κάτι το οποίο το προκρίνουμε γιατί προστατεύουμε τις πανελλαδικές. Σε κάθε περίπτωση τελειώνει η αποστολή της κυβέρνησής μας στις 21 Μαΐου από εκεί και πέρα θα αναλάβει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση", δήλωσε συγκεκριμένα η κα Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι δεν θα παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας την περίοδο των Πανελλαδικών.
Η υπουργός σημείωσε πως οι πολίτες θα κρίνουν την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ είπε πως θα γίνουν 3.770 πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή.
Αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις, ενώ είπε πως κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει το έργο της κυβέρνησης και επανέλαβε πως η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει.
Αναφέρθηκε σε βήματα που έγιναν, όπως η αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια, τονίζοντας πως η πανεπιστημιακή αστυνομία βρίσκεται σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.
Η κ. Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των πρότυπων σχολείων, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να φύγουμε από τον θεσμό του αναπληρωτή εκπαιδευτικού.
Κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη για "άγνωστο Χ", έκανε λόγο για αδιανόητη δήλωση, καθιστώντας σαφές πως στόχος είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστούν οι τομές.
Στη συνέχεια ανέφερε πως η ΝΔ έχει αρχηγό και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υποψήφιοι έχουν καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.
Τέλος, για τον Νίκο Παπαθανάση είπε πως έχει απαντηθεί πλήρως το θέμα, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε πως είχε μια σπάνια ευθιξία και παραιτήθηκε και είναι δικό του θέμα αν θα κατέβει στις εκλογές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης