Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για εκλογές: Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος και πώς θα κυβερνήσει την Ελλάδα

Οικονόμου για εκλογές: Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος και πώς θα κυβερνήσει την Ελλάδα
Δεν υπάρχει η πολιτική πρώτη ύλη για αποτελεσματικές και σταθερές κυβερνήσεις είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος και πώς θα κυβερνήσει την Ελλάδα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει η πολιτική πρώτη ύλη για αποτελεσματικές και σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας.
Απαντώντας στην κριτική ότι ο πρωθυπουργός χθες κατά την προκήρυξη των εκλογών προεξόφλησε ότι θα στηθεί και δεύτερη κάλπη, ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένος με την θέση του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το καθεστώς της απλής αναλογικής, η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για αποτελεσματικές και σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας στη χώρα.
Λέμε ότι στη χώρα δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη, για να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας βιώσιμη και συμπαγής, όλα αυτά όμως περνούν σε δεύτερη μοίρα στις 21 Μαΐου, γιατί έχουμε εκλογές και η κοινωνία θα μιλήσει» είπε ο κ.Οικονόμου.

Η πρώτη κάλπη

«Η πρώτη εκλογή είναι η εκλογή που θα δείξει από ποιον και πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος.
Είναι σαφής η άποψή μας για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα.
Ο κόσμος θα αξιολογήσει τις πολιτικές για το μέλλον του.
Στις εκλογές ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί τι θα ψηφίσει και τι θα απορρίψει, αν θα κατοχυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει ή θα κινδυνεύσουμε να γυρίσουμε πίσω» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως η κυβέρνηση αναγνώρισε τα λάθη της στο Δημόσιο αν και σημείωσε ότι «οι παθογένειες 40 ετών δεν σβήνονται σε μια 4ετία»
«Με τον κρατισμό συγκρουστήκαμε, αλλού πετύχαμε, αλλού πήγαμε πιο αργά.
Θέλουμε να πάμε πιο τολμηρά και πιο γρήγορα στο μέλλον» είπε ο κ.Οικονόμου.

Μιλά με γρίφους ο Τσίπρας

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός, είναι λογικό, είπε ότι είμαι και εγώ εδώ».
«Αυτό που δεν είναι λογικό είναι οι γρίφοι» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.
«Το λέω για τον κ. Τσίπρα, διότι όταν λες προοδευτική διακυβέρνηση, γιατί επιμένεις να μιλάς με γρίφους, γιατί δεν μιλάς με ονόματα;
Τι εννοεί;
Ότι θα ξαναπιάσει το νήμα με τον κ. Βαρουφάκη που είπε πριν από λίγες ημέρες να ανατινάξουμε τις τράπεζες;
Όταν δεν το λένε με λόγια, δείχνει ότι ενδεχομένως θέλουν να κρύψουν πράγματα» ανέφερε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης