Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για Καππάτο (ΝΔ): Κυνηγά στα δικαστήρια ανήμπορους δανειολήπτες

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για Καππάτο (ΝΔ): Κυνηγά στα δικαστήρια ανήμπορους δανειολήπτες
Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες
Σχετικά Άρθρα
Νέα αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή αυτή τη φορά τις αποκαλύψεις για τον «γαλάζιο» βουλευτή Παναγή Καππάτο.
Ειδικότερα, όλα άρχισαν μετά τις αποκαλύψεις από τον Τύπο ότι ο κ. Καππάτος εκπροσωπούσε -σε διαφορετικές περιπτώσεις- τράπεζα και fund για πλειστηριασμό ακινήτου.
«Υπουργοί όπως ο κ. Παπαθανάσης "καθαρίζουν" με 50.000 ευρώ για χρέη 2 εκατ. και βουλευτές όπως ο κ. Καππάτος κυνηγούν ανελέητα στα δικαστήρια ανήμπορους δανειολήπτες» σχολιάζει η Κουμουνδούρου σε σχετική ανακοίνωση.
«Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τον κ. Παπαθανάση με τις βολικές ρυθμίσεις της εγγύησης ενός μεγάλου δανείου, αλλά και της δράσης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Καππάτου που επιχείρησε να βγάλει στο σφυρί δύο κατοικίες ευάλωτων νοικοκυριών, εξοργίζουν τους δανειολήπτες που γονατίζουν από την αύξηση των επιτοκίων και την ακρίβεια», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Καππάτος κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες, ενώ η ΝΔ επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να αποφεύγει να δώσει απάντηση. Ειδικότερα, ερωτηθείς ποια είναι θέση της κυβέρνησης για τον βουλευτή κ. Καππάτο, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας, απάντησε πως ο ίδιος έχει απαντήσει πλήρως στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Πιο αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Οι αποκαλύψεις για την δράση του βουλευτή Κεφαλλονιάς της ΝΔ κ. Καππάτου συνεχίζονται.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Δημοκρατία", το 2020 εκπροσώπησε στο δικαστήριο τράπεζα σε απόπειρα πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας εργαζόμενης, που αποδεδειγμένα αδυνατούσε να αποπληρώσει το δάνειο της.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται τρεις ημέρες μετά την άλλη αποκάλυψη ότι το 2021 εκπροσώπησε fund σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση. Και ποιος ξέρει πόσες ακόμη περιπτώσεις υπάρχουν.
Αυτή είναι η ΝΔ: Υπουργοί όπως ο κ. Παπαθανάσης "καθαρίζουν" με 50.000 ευρώ για χρέη 2 εκ. και βουλευτές όπως ο κ. Καππάτος κυνηγούν ανελέητα στα δικαστήρια ανήμπορους δανειολήπτες».

Τσαπανίδου για Καππάτο και τροπολογία για «πόθεν έσχες»

«Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τον κ. Παπαθανάση με τις βολικές ρυθμίσεις της εγγύησης ενός μεγάλου δανείου, αλλά και της δράσης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Καππάτου που επιχείρησε να βγάλει στο σφυρί δύο κατοικίες ευάλωτων νοικοκυριών, εξοργίζουν τους δανειολήπτες που γονατίζουν από την αύξηση των επιτοκίων και την ακρίβεια», υπογραμμίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου».
«Γι αυτό επαναφέραμε στη Βουλή την τροπολογία με την οποία οι πολιτικοί θα δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο τα δάνεια που έχουν λάβει αλλά και τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησαν για την αποπληρωμή τους», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διερωτάται:
«Αυτή τη φορά θα την ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία ή θα τη σταματήσουν νέοι Πάτσηδες, Καππάτοι και Παπαθανάσηδες;».
«Όλοι δικαιούνται να γνωρίζουν ποιους αντιμετωπίζει ευνοϊκά το κράτος, που στους πολίτες δείχνει μόνο το εχθρικό του πρόσωπο», καταλήγει η Π. Τσαπανίδου.

Η αντίδραση Καππάτου

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5, ο κ. Καππάτος διευκρινίζει ότι «Η δίκη ήταν μία αίτηση συμπολίτισσας μας , μια πολύ γνωστής Αργοστολιώτισσας, για να υπαγάγει τα δάνεια της στον Νόμο Κατσέλη. Σ αυτή την δίκη συμμετείχα εκπροσωπώντας την τράπεζα Eurobank και έγινε δεκτή η αίτηση της συμπολίτισσας μας σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Ο δεύτερος βαθμός είναι αυτή η απόφαση 51, άρα είναι τελική απόφαση και εντάχθηκε στον Νόμο Κατσέλη. Σήμερα η οικογένεια της απολαμβάνει το ευεργέτημα του Νόμου Κατσέλη, κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε και δεν θα μπορούσε να γίνει, γιατί το δάνειο αυτό καλύπτεται πλέον από τις πρόνοιες του Νόμου Κατσέλη. Βρίσκεται το ακίνητο σήμερα στην κυριότητα της οικογένειας της θανούσας, η οποία ήταν εξαιρετική και αλησμόνητη συμπολίτισσα μας. Μίλησα με τον σύζυγο της, ο οποίος είναι έξω φρενών με αυτά τα οποία γράφονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης