Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν έλλειμμα στο τι πιστεύουν - Καλύτερη λύση η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ

Θεοδωρικάκος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν έλλειμμα στο τι πιστεύουν - Καλύτερη λύση η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ
"Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας και να φέρει μαζί του το ΠΑΣΟΚ. Όταν μπορούσε να το κάνει προτίμησε να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ",  τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα
«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν έλλειμμα στο τι πιστεύουν και συνεπώς, η ΝΔ είναι η μόνη που έχει αποδείξει ότι κράτησε όρθια την πατρίδα σε πολύ δύσκολες στιγμές. Δε νομίζω ότι κανείς έχει τη διάθεση να ρισκάρει επιστροφή στην τοξικότητα και τον εθνικό διχασμό του 2015», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στην ΕΡΤ με το… βλέμμα στις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί θέματα οικονομίας, ανασυγκρότησης του κράτους και ασφάλειας.
Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους, αν και έχει να κάνει με περισσότερα και εξήγησε πως «σταθερότητα υπάρχει όταν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση», λέγοντας πως ο στόχος είναι εφικτός , «δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, «ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας και να φέρει μαζί του το ΠΑΣΟΚ. Όταν μπορούσε να το κάνει προτίμησε να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμένου και να πετάξει στην μπάντα το ΠΑΣΟΚ», ενώ το ΠΑΣΟΚ «έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη ΝΔ αποδεχόμενο τον τότε αρχηγό, Αντώνη Σαμαρά, στο διάστημα 2012 – 2015».
Κληθείς να απαντήσει εάν επιδιώκεται συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, επέμεινε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο λαός. «Πιστεύουμε ως καλύτερη λύση στην αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και είμαι αισόδοξος ότι στις επόμενες 60 ημέρες θα πείσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος για πειράματα».

Για Μύκονο

Κάνοντας αναφορά στη Μύκονο, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα», αλλά και πως η «σταδιακή ενίσχυση» ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα με 100 αστυνομικούς και σχεδιασμό επιχειρήσεων από διάφορες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα.
«Θα δραστηριοποιηθούν όλες οι μονάδες της ΕΛ. ΑΣ. για να γνωρίζουν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Πάρος», είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθύμισε τη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι «ήταν στο στόχαστρο η Μύκονος, δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε αστυνομικές δυνάμεις. Από το καλοκαίρι του 2020 αναπροσαρμόζονται διαρκώς τα σχέδια. Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας που οφείλει να μην καλύπτει περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας. Θέλουμε τουρισμό με εφαρμογή του νόμου».

Επέκταση φράχτη στον Έβρο

«Στόχος είναι να κατασκευάσουμε φράχτη στο σύνολο του ποταμού. Είναι απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια της πατρίδας, των πολιτών και της ΕΕ. Την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη υπογράφεται η σύμβαση με ανάδοχο, παρουσία του πρωθυπουργού», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Επανέλαβε ότι θα προστεθούν στον φράχτη άλλα 35 χιλιόμετρα τους επόμενους μήνες που χρηματοδοτούνται από τον εθνικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

Για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Περαιτέρω, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ενισχύεται η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και τις γειτονιές και μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη εντάχθηκαν 100 επιπλέον αστυνομικοί και στην Αττική 600 νέοι ειδικοί φρουροί, αυξάνοντας σε 70 τις καθημερινές περιπολίες.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ενίσχυση στα αεροδρόμια καθώς αναμένουμε νέο ρεκόρ στον τουρισμό και οι επισκέπτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.
«Η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς, αλλά οφείλουμε να κάνουμε 10 φορές περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης