Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πρωθυπουργό» τον Βαγγέλη Βενιζέλο θέλει η Διαπλοκή για να ελέγξει το πολιτικό σύστημα και το Ταμείο Ανάκαμψης

«Πρωθυπουργό» τον Βαγγέλη Βενιζέλο θέλει η Διαπλοκή για να ελέγξει το πολιτικό σύστημα και το Ταμείο Ανάκαμψης
Η αλήθεια είναι ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ψάχνει εδώ και πολύ καιρό να επιστρέψει στην πολιτική
Είναι πλέον σαφές ότι η πρόταση Ανδρουλάκη για πολιτικό πρόσωπο στην περίπτωση συγκυβέρνησης φέρνει στο προσκήνιο τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Οι κύκλοι του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν διέψευσαν ούτε «ξέκοψαν» το σενάριο του Πρωθυπουργού κοινής αποδοχής ενώ, μάλιστα, επικρότησαν την σπουδαιότητα της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ψαχνόταν καιρό

Η αλήθεια είναι ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ψάχνει εδώ και πολύ καιρό να επιστρέψει στην πολιτική και όλα αυτά που ισχυριζόταν ότι «πλέον την πολιτική την βλέπει ως μακρινός κριτής», ήταν λόγια αποπροσανατολισμού.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει εδώ και καιρό προετοιμάσει την επιστροφή του.

Πότε ξανακόλλησε με το ΠΑΣΟΚ

Με τη ΝΔ είχε καλή σχέση μέχρι που πέθανε η Φώφη Γεννηματά η οποία τον είχε διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ διότι ήθελε με το ζόρι να λάβει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Όταν ήρθε στα πράγματα ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να επιβάλει την παρουσία του μέσω γνωστών επιχειρηματικών κύκλων.

Βενιζέλος-Ανδρουλάκης-Σημίτης προέρχονται από την ίδια πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος πρότεινε τον Ανδρουλάκη γραμματέα του κόμματος άσχετα αν μετά ψυχράνθηκαν.
Αφού, λοιπόν, έφαγε άκυρο από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη – ο οποίος παρόλο που τον σέβεται, δεν θα ήθελε πιο στενή σχέση μαζί του διότι ο Β. Βενιζέλος είναι απρόβλεπτος παίχτης- ήρθε σε συμβιβασμό με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Κύκλος Ιδεών

Αν θυμάστε, όλα αυτά περί συγκυβέρνησης ο Βαγγέλης Βενιζέλος τα γράφει από το 2021.
Στις 12/10/2021 διοργανώνεται ένα συνέδριο του πολιτικού ομίλου Βενιζέλου «Κύκλος Ιδεών». (εδώ τι γράφαμε τότε : Το συνέδριο Βενιζέλου που υπονόμευσε τον Κ. Μητσοτάκη και ποιοι ονειρεύονται κυβέρνηση συνεργασίας (bankingnews.gr).
Σε αυτό το συνέδριο παρουσιάστηκε ξαφνικά μία δημοσκόπηση της Metron Analysis που το περίπου 60% των ερωτώμενων ζητάει κυβέρνηση συνεργασίας.
Μιλάμε για μία περίοδο που η πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη ήταν μεγάλη και αδιαπραγμάτευτη. Και επίσης, το συνέδριο διοργανώθηκε όταν ξέραμε ότι η Φώφη ζούσε τις τελευταίες της ημέρες.

Γιατί ο Βενιζέλος δέχτηκε για Πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά;

Ουσιαστικά με αυτό το συνέδριο, ο Βενιζέλος έβαλε τον πρώτο λίθο αμφισβήτησης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και επιπρόσθετα επανέφερε τον εαυτό του στην πολιτική «αντιπροτείνοντάς» τον ως ένα πρόσωπο διακομματικής αποδοχής, στρώνοντας το χαλί σε μία συγκυβέρνηση που «και ο ίδιος υπηρέτησε», ασχέτως βέβαια αν τότε δέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά ως Πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης.
Από αυτό και μόνο, αναδεικνύεται ο μεγάλος καιροσκοπισμός και οι ανακολουθίες του ίδιου.
Παράλληλα άρχισε τις διαφωνίες π.χ με την υπόθεση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, την Ουκρανία, αργότερα τις υποκλοπές κ.α
Και όλα αυτά διότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν θέλουν κανέναν πολιτικό, όπως π.χ τον Κ. Μητσοτάκη, απόλυτο κυρίαρχο.
Και επίσης, διότι το επόμενο διάστημα με το Ταμείο Ανάκαμψης θα εισρεύσουν κονδύλια και κάπως αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν και να διοχετευτούν «σωστά»…

Επιβίωση του ΠΑΣΟΚ

Η συγκυβέρνηση είναι ένας τρόπος για να επιβιώσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ που ελέγχει ακόμα τη δημόσια διοίκηση, την αυτοδιοίκηση αλλά και τους εργαζόμενους.
Μην ξεχνάμε ότι στην ΓΣΕΕ και πάλι πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ και ο «πράσινος» Γιάννης Παναγόπουλος ισόβιος πρόεδρος της, είτε με μνημόνια είτε χωρίς.
Θα ήθελε βέβαια να κάνει συγκυβέρνηση στις πρώτες εκλογές με 40 βουλευτές που θα διαθέτει διότι έτσι θα βάλει πολλούς σε θέσεις εξουσίας αλλά και στις δεύτερες «δεν θα το χάλαγε».

Ο άνθρωπος του συστήματος

Αρκεί, βέβαια, να βγάλει εκτός κάδρου Μητσοτάκη-Τσίπρα και να μπει ένα πολιτικό πρόσωπο όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος που τα έχει καλά με την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, που έχει καλές σχέσεις με μεγαλοστελέχη της ΝΔ (Σαμαράς, Μπακογιάννη), που έφτιαξε τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα (που μνημονεύει μέχρι και τις συνταγματικές του απόψεις), με τις γνωστές θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά, την γνωστή διαπραγμάτευσή του με την τρόικα που την έδιωξε και μετά παρακαλούσε να επιστρέψει και άλλες θέσεις που έχουν φέρει θεσμική ανωμαλία όπως ο «βολικός» σε όλους νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Γενικότερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός άνθρωπος του συστήματος.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης