Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης: Δεν έχω πάρει δάνειο, δεν χρωστάω, ούτε έχω καταδικαστεί - Είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα

Παπαθανάσης: Δεν έχω πάρει δάνειο, δεν χρωστάω, ούτε έχω καταδικαστεί - Είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα
"Είμαι εγγυητής σε εταιρεία, στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005", ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης
Σχετικά Άρθρα
Για «επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία έχει χρέη που δεν εξυπηρετεί, ενώ μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 μίλησε για ψεύδη και υπογράμμισε ότι δεν χρωστάει τίποτα στο Δημόσιο, ποτέ δεν έχει καταδικαστεί και δεν έχει πάρει κανένα δάνειο, παρά μόνο το δάνειο που έχει πάρει για το σπίτι του, το εξυπηρετεί κανονικά.
«Είμαι εγγυητής σε εταιρεία, στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005.
Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε.
Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία», εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα εάν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο τι θα γίνει, είπε «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».
Όπως ανέφερε, επρόκειτο με εταιρεία κατασκευαστική που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120% και «σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή».
Σε ερώτηση για το αν δέχθηκε όχληση από την τράπεζα για το υπόλοιπο του δανείου, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε πως «ξέρω ότι εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό και αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης χρωστάει σε δάνεια στη Eurobank, 1,45 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετεί ενώ παράλληλα μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώ ήταν υφυπουργός, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ποσό 322.000 ευρώ. Μαζί βρίσκονται και 51.000 ευρώ που χρωστά στον ΕΦΚΑ και έχει ήδη από 29-5-2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης. Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2020 για καταδολίευση δανειστών, υπόθεση που αφορά τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μια υπόθεση που, σύμφωνα με το Documento, έκτοτε αγνοείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης