Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής (23 – 24/3) ο Μητσοτάκης – Συντονισμός με τον ευρωπαϊκό Νότο

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής (23 – 24/3) ο Μητσοτάκης – Συντονισμός με τον ευρωπαϊκό Νότο
Οικονομία και ενέργεια στο επίκεντρο της Συνόδου
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει το παρών στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει συντονισμό με τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου με απώτερο στόχο να προωθήσει την θέση πως πρέπει να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ώστε αυτή η τόσο σημαντική συζήτηση να μην εξαντλείται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ.Μητσοτάκης θα επισημάνει πως οι κανόνες αυτοί δεν θα πρέπει να υπονομεύουν τις απαραίτητες επενδύσεις σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.

Όχι στους δημοσιονομικούς περιορισμούς του παρελθόντος

Επιπλέον, θα επισημάνει πως η εμπειρία των ακραίων δημοσιονομικών περιορισμών του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθεί, καθώς, εκτός όλων των άλλων, είναι αντιπαραγωγική.
Θα προσθέσει ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με στοιχεία και οικονομικά δεδομένα και όχι με βάση εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς ή στερεότυπα που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα.

Eurosummit με Lagarde

Όπως επισημαίνεται, ο πρωθυπουργός προσβλέπει στο να αρχίσει αυτή η συζήτηση, ενόψει και του προγραμματισμένου για την Παρασκευή Eurosummit, στο οποίο θα βρίσκεται και η επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde.

Ηλεκτρική ενέργεια

Ως προς το θέμα της μεταρρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη επιτάχυνσης των επενδύσεων στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας Βορρά-Νότου και Δυτικών Βαλκανίων.
Μάλιστα, αναφέρεται πως για αυτό το ζήτημα η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει σχετική πρόταση στα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης