Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ως προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσουμε κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του νερού

Τσίπρας: Ως προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσουμε κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του νερού
Στρατηγική του Μητσοτάκη είναι η στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισίας είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, θα ακυρώσει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του νερού διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.
«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, και μετά το χθεσινό νομοσχέδιο ήρθε η στιγμή απέναντι σε αυτές τις προθέσεις ιδιωτικοποίησης και του νερού που είναι ένα δημόσιο αγαθό, να πούμε «φτάνει πια, ως εδώ, η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα γίνει αποδεκτή» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως «η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη σε όλα είναι στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισία έναντι τη αλήθειας και της δικαιοσύνης που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Επιχείρηση ιδιωτικοποίησης

«Χθες αντί για ειλικρινείς εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό επιχείρησε για άλλη μια φορά συγκάλυψη των ευθυνών του και λίγες ώρες πριν ψήφιζε ένα νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης του νερού, στο οποίο όμως συγκάλυψε τις προθέσεις του και υποκριτικά πάλι μας έλεγε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης» τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επικαλέστηκε δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος όπως είπε, «είχε μιλήσει καθαρά, είχε πει ότι πρόθεσή του, στόχος του, είναι η ιδιωτικοποίηση και του νερού και πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής που έγινε χθες».
«Με υποκρισία όμως μας έλεγαν χτες όλη μέρα ότι η σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής είναι μια υποχρέωση από το Ταμείο Ανάκαμψης, υποχρέωση όμως που ο ίδιος έθεσε στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικίνδυνο για την κοινωνία

Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, τονίζοντας ότι «βλέπουμε σήμερα με τραγικό τρόπο ότι αυτή η λογική της δημιουργίας κέρδους μέσα από την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, για την ασφάλεια».
Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε το ερώτημα «γιατί ο ΟΣΕ απαξιώθηκε;», για να συνεχίσει αναφέροντας ότι «το ‘19 εν μέσω μνημονίων τον αφήσαμε εμείς με 1.200 μόνιμους εργαζόμενους και σήμερα έχει 700».
«Αποψιλώθηκε από εργαζόμενους για έναν πολύ απλό λόγο γιατί στόχος της κυβέρνησης ήταν η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στο δίκτυο.
Ο ιδιώτης όταν έρχεται να αγοράσει μια υπηρεσία θέλει να έχει λιγότερο κόστος, άρα λιγότερους εργαζόμενους, λιγότερους μισθούς.
Ο πολίτης όμως πληρώνει πιο ακριβά την υπηρεσία και έχει λιγότερη ασφάλεια.
Το ίδιο και με το νερό.
Ο πολίτης αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό θα το πληρώνει πολύ πιο ακριβά αλλά τα στάνταρ υγιεινής ασφάλειας θα είναι πολύ πιο χαμηλά» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης