Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για ζητήματα της Μυκόνου

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για ζητήματα της Μυκόνου
Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 10:30
Σχετικά Άρθρα
Ζητήματα που αφορούν στο νησί της Μυκόνου θα αποτελέσουν το αντικείμενο σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη για τις 10:30, θα λάβουν μέρος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Η Μύκονος στο επίκεντρο

"Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο", ξεκαθάρισε ένα 24ωρο πριν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση στη Μύκονο, τονίζοντας παράλληλα πως "οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επιθέσεις εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν".
Υπενθυμίζεται ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτηρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου και μέχρι την έγκριση του σχετικού ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.
Ως αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών ορίζεται η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η αρμοδιότητα δηλαδή περιέρχεται στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου στην Αθήνα. Η βούληση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί με τρόπο που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών, εντός ή εκτός εισαγωγικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης