Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος για Τέμπη: Να φτάσουμε στην απόδοση ευθυνών μέχρι τέλους - Διακύβευμα των εκλογών αν θα πάμε μπροστά ή πίσω

Σκέρτσος για Τέμπη: Να φτάσουμε στην απόδοση ευθυνών μέχρι τέλους - Διακύβευμα των εκλογών αν θα πάμε μπροστά ή πίσω
"Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και αυτό θα εξεταστεί", ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος
«Θα πρέπει να φτάσουμε στην απόδοση ευθυνών μέχρι τέλους» για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη , τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
Ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες σε ανθρώπους που φέρεται να έφταιξαν, «όμως δεν είναι μόνο αυτοί», ενώ σε ό,τι αφορά το σκέλος της πολιτικής ευθύνης υπογράμμισε ότι από την πρώτη ημέρα την ανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής.
«Έγινε μια εθνική τραγωδία και ανέλαβε την ευθύνη, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το δυστύχημα στα Τέμπη είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού συστήματος στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «έγιναν περικοπές το 2015 στον σιδηρόδρομο. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και αυτό θα εξεταστεί».
Σημείωσε τι γνώριζαν την κατάσταση στον σιδηρόδρομο και είχαν εξασφαλίσει χρηματοδότη για την αναβάθμιση του, αλλά και πως θα πρέπει να φανεί ποιος υποστηρίζει την αξιολόγηση και την διαφάνεια.
Όπως είπε, «ο τυφλός θυμός κρατά καθηλωμένη την χώρα», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έφερε ανθρώπους από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο και αναρωτήθηκε πως γίνεται η ΡΑΣ να μεταθέτει και να αποσπά στελέχη της σε πολιτικά και κομματικά γραφεία.
«Να δούμε βήμα βήμα τι δεν έχει πάει καλά. Αν δεν κάνουμε αυτό δεν θα φτάσουμε στον πυρήνα των προβλημάτων», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για αξιολόγηση η αντιπολίτευση έχει βρεθεί απέναντι.
«Πρέπει να γίνει μια σοβαρή αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «χρειαζόμαστε περισσότερη αξιολόγηση και επιτελικότητα. Ένα κράτος που να λειτουργεί και διαφάνεια Στον ΟΣΕ δεν συνέβη αυτό και γι’ αυτό αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θέλει την αλλαγή στο κράτος και το κάνει όσο πιο αποφασιστικά μπορεί», όπως είπε.

Περί εκλογών

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, ο κ.Σκέρτσος τόνισε ότι το «αν θα πάμε μπροστά ή πίσω είναι το διακύβευμα των εκλογών», και σημείωσε ότι η στροφή σε αντισυστημική ψήφο πάει την χώρα πίσω.
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός πιστεύει στις συνεργασίες, «το ζήτημα των συνεργασιών παραμένει στο τραπέζι», αν και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Τέλος, σχολιάζοντας την επιστροφή του Π. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει, δεν είναι στην φύση του να υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό του κράτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης