Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Πάνω στην τραγωδία παίζονται πολιτικά παιχνίδια για ψήφους - Εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος της δεκαετία του 1980

Γεωργιάδης: Πάνω στην τραγωδία παίζονται πολιτικά παιχνίδια για ψήφους - Εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος της δεκαετία του 1980
Πολάκης είναι φασίστας. Η κεντρώα στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φαντασίωση", τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Το δυστύχημα στα Τέμπη έδειξε ότι εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος που φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1980», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως "εάν σε έχει συγκλονίσει αυτό το δυστύχημα δεν πρέπει να είσαι ενάντια στην αξιολόγηση".
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι πάνω στην τραγωδία παίζονται πολιτικά παιχνίδια για ψήφους, υποστηρίζοντας ότι "η κονσόλα του σταθμού λειτουργούσε και έπρεπε να ήταν και οι άλλοι δύο εκεί. Ο κόσμος θα είχε σωθεί".
Ωστόσο, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Ν. Μπίστης, μιλώντας στην επίσης στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε σταθμός τηλεδιοίκησης, σημειώνοντας ότι ρεπορτάζ αποκάλυψε την αλήθεια και ήταν λάθος οι ιδιωτικοποιήσεις για τα τρενα στην ΕΕ και επανακρατικοποιούνται.
Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κατηγόρησε  για «κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών»  τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Για Πολάκη

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ως «το κόμμά του Τσίπρα και του Πολάκη» μίλησε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως «ο Πολάκης είναι φασίστας. Η κεντρώα στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φαντασίωση». Πρόσθεσε δε, πως αυτοί που στοχοποιήθηκαν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβαν καμία συγγνώμη.
Απαντώντας ο κ. Μπίστης ανέφερε ότι την πολιτική γραμμή προς το κέντρο την καθορίζουν τα συλλογικά όργαν και "αυτή η γραμμή ανησυχεί τη ΝΔ".
Συμπλήρωσε ότι «η σταλινική Αριστερά έχει παράδοση διαγραφών. Εμείς δεν είμαστε σε αυτή την παράδοση, δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Ευκαιρία τρίτη δεν θα υπάρξει», αλλά και ότι ο Π. Πολάκης δεσμεύτηκε να εφαρμόζει τις συλλογικές αποφάσεις.
"Η ΝΔ βρίσκεται στην “τέλεια καταιγίδα”. Πιστεύω ότι οι τρεις πυλώνες του επιτελικού κράτους κατέρρευσαν", σημείωσε ο κ. Μπίστης.

Για Market Pass και "καλάθια"

Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο «καλάθι του νοικοκυριού» και το Market Pass, λέγοντας πως "αθροιστικά, σε ένα μεγάλο βαθμό βοηθάνε τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας να θεραπεύσουν τις συνέπειες του πληθωρισμού", ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα στα τρόφιμα είναι η 6η χαμολότερη στην ΕΕ.
Όπως ανέφερε, «από τα στοιχεία που έβγαλε η Eurostat, η Ελλάδα στον πληθωρισμό των τροφίμων είναι έκτη χαμηλότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα πια με αρκετά χαμηλά νούμερα».
Τέλος, υπογράμμισε ότι "στο σαρακοστιανό τραπέζι κρατήσαμε τις τιμές χαμηλότερα από πέρσι, νομίζω ότι είναι μια επιτυχία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το ίδιο θα πετύχουμε και για το Πάσχα".

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Μετά τη «θυσία» Μητσοτάκη, «ευκαιρία» για τον Γεωργιάδη η τραγωδία - Κρεσέντο αλαζονείας

Για «κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών» κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην ΕΡΤ1.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μετά τον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε χωρίς ντροπή "θυσία" την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε πως το δυστύχημα είναι "ευκαιρία" για την κυβέρνηση για "να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος".
Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξηγούσαμε στον αμετροεπή κ. Γεωργιάδη πως το "βαθύ κράτος" το έστησαν οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια και το διογκώνει εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνά με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, με τις οποίες θυμήθηκε μετά την τραγωδία δήθεν να συγκρουστεί. Αλλάδεν βρισκόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες όταν έχουμε χάσει άδικα 57 ανθρώπινες ζωές».
«Θα περιμέναμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του παρά το κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών, να σέβονται τουλάχιστον τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης