Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ: Εφικτή η αύξηση λόγω της θετικής πορείας της τελευταίας 4ετίας

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ: Εφικτή η αύξηση λόγω της θετικής πορείας της τελευταίας 4ετίας
Kεντρικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η περαιτέρω βελτίωση της θέσης των εργαζομένων με αύξηση των αποδοχών και μείωση της ανεργίας, τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα
Η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου 2023 στα 780 ευρώ μεικτά στηρίζει το εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς να υπερβαίνει τις αντοχές των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.
Όπως δηλώνει ο κ. Χατζηδάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η αύξηση αυτή κατέστη εφικτή, επειδή προηγήθηκε, παρά τις δυσκολίες, η θετική πορεία των τελευταίων τεσσάρων ετών, με την ανάπτυξη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Αποτελέσματα τα οποία, με τη σειρά τους, επιτεύχθηκαν, γιατί υπήρξε κυβερνητική σταθερότητα, σοβαρότητα και θετικό κλίμα στην οικονομία, μειώθηκαν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές και απλουστεύθηκε η αδειοδότηση των επιχειρήσεων».
Προσθέτει πως «έτσι, προασπίζεται η κυβέρνηση τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Με πράξεις και όχι με λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, όπως αυτές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε υψηλότερο κατώτατο μισθό ακόμη και από αυτόν που εισηγήθηκε η ΓΣΕΕ!».
Ο υπουργός Εργασίας εξηγεί ότι κεντρικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η περαιτέρω βελτίωση της θέσης των εργαζομένων με αύξηση των αποδοχών και μείωση της ανεργίας.
Σημειώνει μάλιστα ότι, χωρίς τις προϋποθέσεις που αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην οικονομία, η θετική πορεία δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Αντίθετα», όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, «θα ανακύψουν και πάλι προβλήματα, που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία χρειάστηκε η λήψη επώδυνων αποφάσεων».
«Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιλέξουν την επιστροφή στα προβλήματα του χθες, αλλά τη συνέχιση της ανάπτυξης με ουσιαστικό μέρισμα για τους εργαζόμενους», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης