Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Καναδά ο Δένδιας - Συνάντηση με την Καναδή ΥΠΕΞ με φόντο τις διμερείς σχέσεις και μετάβαση στο Μόντρεαλ

Στον Καναδά ο Δένδιας -  Συνάντηση με την Καναδή ΥΠΕΞ με φόντο τις διμερείς σχέσεις και μετάβαση στο Μόντρεαλ
Oι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο
Την πρώτη του επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη 15/3, θα συναντηθεί με την Καναδή ομόλογό του, Mélanie Joly.
Οι συνομιλίες τους αναμένεται να καλύψουν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, τη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, την προσήλωση αμφότερων κρατών σε κοινές αρχές και αξίες και ζητήματα σχετικά με την ελληνική ορογένεια στον Καναδά ως συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών.
Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα έχουν συνομιλίες κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας περί ώρα 08:45 (τοπική ώρα) και μετά το πέρας αυτών, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα μεταβούν στο Μόντρεαλ.

Μετάβαση στο Μόντρεαλ

Κατά την παραμονή τους στο Μόντρεαλ, ο κ. Δένδιας και η Καναδή ομόλογός του θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσουν προς τιμήν τους ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από την Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και το ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης».
Ακόμη, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί μαζί με την Καναδή Υπουργό Εξωτερικών τον ελληνο-ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά, κ. κ. Σωτήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης