Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Καναδά μεταβαίνει ο Δένδιας – Οι επισκέψεις και οι συναντήσεις στις 15/3

Στον Καναδά μεταβαίνει ο Δένδιας – Οι επισκέψεις και οι συναντήσεις στις 15/3
Στο Μόντρεαλ αύριο (15/3)
Στον Καναδά μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 14/3 ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την πρώτη του επίσκεψή του στη χώρα.
Κατά την παραμονή του στην καναδική πρωτεύουσα, ο Υπουργός Εξωτερικών και η Καναδή ομόλογός του, Mélanie Joly, καθώς και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα έχουν συνομιλίες κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Μόντρεαλ.
Κατά την παραμονή τους εκεί, ο Υπουργός Εξωτερικών και η Καναδή ομόλογός του θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσουν προς τιμήν τους ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά.
Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από την Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και το ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης».
Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί μαζί με την Καναδή Υπουργό Εξωτερικών τον ελληνο-ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά, κ. κ. Σωτήριο.

Τι θα συζητηθεί

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, οι συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών με την Καναδή ομόλογό του αναμένεται να καλύψουν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, τη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, την προσήλωση αμφότερων κρατών σε κοινές αρχές και αξίες και ζητήματα σχετικά με την ελληνική ομογένεια στον Καναδά ως συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών.
Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης