Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου «καλεί» Καραμανλή στη Βουλή για Τέμπη - Επίθεση στον Σπίρτζη

Οικονόμου «καλεί» Καραμανλή στη Βουλή για Τέμπη - Επίθεση στον Σπίρτζη
Για απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη δυνατή ταχύτητα στη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη, δεσμεύθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Την άποψη ότι ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής πρέπει να προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή, προκειμένου να τοποθετηθεί για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στ Τέμπη, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Σημειώνεται ωστόσο ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας δεν κάλεσε στην συνεδρίαση της Επιτροπής (15/3) τον παραιτηθέντα υπουργό.
Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «για το θέμα του κ. Καραμανλή δεν μπορώ να σας απαντήσω. Ο κος Καραμανλής είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα γίνει μία εκτεταμένη συζήτηση και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει την δική του άποψη».
«Ο κος Καραμανλής έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη με την παραίτηση του.
Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν σημαίνει ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι αυτός.
Προφανώς και έχει αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο κος Καραμανλής το επόμενο διάστημα θα επιλέξει κι αυτός να τοποθετηθεί» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου κατά Σπίρτζη

«Θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων» χαρακτήρισε την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη για τα Τέμπη. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο ίδιος έκανε λόγο για κυνική γραμμή που αναγνωρίζει ότι φταίνε μόνο οι προηγούμενοι και οι επόμενοι.
«Ένα πράγμα είναι η στάση ευθύνης, η αναγνώριση των λαθών, η αναζήτηση της αλήθειας κι ένα άλλο είναι τα ψέματα και η διασπορά τους στον δημόσιο διάλογο», υπογράμμισε ο ίδιος.
Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε ακόμη για την υποχρέωση να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας χωρίς υπεκφυγές και χωρίς αυτοεξαιρέσεις ενώ αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση εφόσον το επιθυμούν των πολιτικών αρχηγών και της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Επίσης, υπογράμμισε ότι η δημιουργική αντιπαράθεση θα ήταν βήμα στην κατεύθυνση, που απαιτούν οι καιροί και αξιώνει η κοινωνία και τελικά η σύνθεση απόψεων, προτάσεων και ιδεών και όχι η στείρα κομματική αντιπαράθεση. Ισχυρισμοί ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, διαστρεβλώσεις, ψέματα, συμψηφισμοί δεν χωρούν. «Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και είναι η ώρα της αλήθειας για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

O κατώτατος μισθός

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως εντός της εβδομάδας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις και διευκρίνισε ότι θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου.
«Θα έχουμε ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για τον κατώτατο μισθό και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης